RTX5070 Ti ve R7 7800x3D için 850 watt 80 Bronze PSU yeterli mi?

O sertifikalar kaliteyi belirlemiyor, gelen faturanın daha düşük gelmesini sağlıyor.

Eee? Biliyorum bunu zaten. Neticeye baktığımızda sertifikalar çok önemli rol oynuyor. Hele ki uzun kullanımda o faturalar. Mantıken kaliteli bir Platinum PSU ile kaliteli bir bronz PSU arasındaki fark çok yüksektir. PSU ömrü de ona göre değişiyor. Verimlilik düştükce sistem daha fazla ısınır, bu yüzden fatura daha yüksek geliyor zaten. Yani hem sistem daha fazla ısınıyor hem de fazla fatura alıyorsunuz. O zaman herkes kaliteli Bronze PSU kullansın mademki kaliteyi sertifikalar belirlemiyor.

Eee? Biliyorum bunu zaten. Neticeye baktığımızda sertifikalar çok önemli rol oynuyor. Hele ki uzun kullanımda o faturalar. Mantıken kaliteli bir Platinum PSU ile kaliteli bir bronz PSU arasındaki fark çok yüksektir. PSU ömrü de ona göre değişiyor. Verimlilik düştükce sistem daha fazla ısınır, bu yüzden fatura daha yüksek geliyor zaten. Yani hem sistem daha fazla ısınıyor hem de fazla fatura alıyorsunuz. O zaman herkes kaliteli Bronze PSU kullansın mademki kaliteyi sertifikalar belirlemiyor.
Isınma konusu soğutma tasarımına bağlı. Bronz bir PSU’nun verimlilik kaybı daha fazla olsa da, iyi bir soğutma tasarımına sahipse yine de serin çalışabilir. Fatura açısından bakarsak, aradaki fark genelde en fazla 100 -150 W civarında. O da ağır yük altında. Günlük kullanımda aylık faturaya çok bir şey yansımaz. Zaten Platinum PSU’ların fiyatları oldukça yüksek. Delta'yı saymıyorum.

İnsanlar genelde doğrudan sertifikaya bakarak kalite hakkında bir yargıya varıyor. Bu sebeple sadece ona bakıp yargıya varmak yanlış. Kaliteyi belirleyen tek şey o değil.

Son düzenleme:
Isınma konusu soğutma tasarımına bağlı. Bronz bir PSU’nun verimlilik kaybı daha fazla olsa da, iyi bir soğutma tasarımına sahipse yine de serin çalışabilir. Fatura açısından bakarsak, aradaki fark genelde en fazla 100 -150 W civarındadır. Günlük kullanımda aylık faturaya çok bir şey yansımaz. Zaten Platinum PSU’ların fiyatları oldukça yüksek. Delta'yı saymıyorum.

İnsanlar genelde doğrudan sertifikaya bakarak kalite hakkında bir yargıya varıyor. Ancak bu, yanlış bir algı.
Hocam, dedikleriniz doğru. Fakat platinum veya gold PSU'nun daha iyi olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Yazdıklarımı kontrol ederseniz bronze PSU da kullanabilirsin yazmıştım. Fakat verimliliği yüksek ve kaliteli olan gold veya platinum PSU daha iyidir. Herkes kendi bütçesine göre seçebilir.

Hocam, dedikleriniz doğru. Fakat platinum veya gold PSU'nun daha iyi olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Yazdıklarımı kontrol ederseniz bronze PSU da kullanabilirsin yazmıştım. Fakat verimliliği yüksek ve kaliteli olan gold veya platinum PSU daha iyidir. Herkes kendi bütçesine göre seçebilir.
Öyle olmuyor aslında. PSU Platinum verimlilikte olsa bile, eğer regülasyon gibi kritik konularda zayıfsa, Bronz bir PSU’dan bile daha kötü performans gösterebilir. Bu yüzden sadece verimlilik sertifikasına bakarak yorum yapmak doğru değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı