Çözüldü Ruby'de değişkene tanımlanan metin kırmızı oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kırmızıı

Decapat
Daha fazla  
Eskiden Ruby'e başlamıştım fakat. Sonrasında bırakmıştım tabii bu süre içinde öğrendiğimi de unuttum. Neyse soruma geçeyim.

Ruby:
a = ''seni seviyorum''

Kodunu yazdım (hepsinde böyle oluyor) ancak. Çift tırnak (") kullandığımda syntax hatası veriyor fakat tek tırnak (') kullandığımda ise hata vermiyor ancak bu sefer de yazı kırmızı oluyor. Nasıl çift tırnak kullanabilirim ya da tek tırnak kullanırken yazıyı nasıl kırmızılıktan kurtarabilirim?

Not: Uçbirimden kurmuştum ve de sırasıyla

Kod:
sudo apt-get install ruby

Kod:
sudo apt-get install ruby-full

Fazlası göz çıkarmaz diyerek de.

Kod:
sudo apt-get install ruby-rails

Yazarak kurdum.

Çözüm
Hocam siz iki tane tek tırnak kullanmışsınız sanırım. Bunun gibi (''). Ama doğrusu ya tek tırnak (') ya da çift tırnak ("). Çift tırnak yapmak için klavyede ESC'nin altında bulunan é tuşuna basın.
Çift tırnak kullanınca nasıl bir hata veriyor. Benim bildiğim çift tırnak doğru kullanım.

Çift tırnak kullanınca nasıl bir hata veriyor. Benim bildiğim çift tırnak doğru kullanım.

İlk kurduğumda herhangi bir hata yoktu ancak daha sonrsında bu ortaya çıktı; çift tırnak koyduğum zaman rengi kırmızı oluyor fakat içine boşluk haricinde bir şey koyduğum zamansa beyaza dönüyor Enter'a bastığımdada hata veriyor.

Çift veya tek tırnak içine yazılanlar bende de kırmızı oluyor zaten. Çalıştırdınız mı kodu bu arada?

Çift veya tek tırnak içine yazılanlar bende de kırmızı oluyor zaten. Çalıştırdınız mı?

İşte dediğim şey o çift tırnak içerisine bir şey yazdığımda çift tırnakla beraber içindeki yazı beyaza dönüyor kodu çalıştırmayı denediğimde ise hata veriyor.

Hocam hata mesajı ne?
irb(main):011:0> a = ''seni seviyorum''

Traceback (most recent call last):
3: from /usr/bin/irb:23:in `<main>'
2: from /usr/bin/irb:23:in `load'
1: from /usr/lib/ruby/gems/2.7.0/gems/irb-1.2.6/exe/irb:11:in `<top (required)>'
SyntaxError ((irb):2: syntax error, unexpected local variable or method, expecting `end')
a = ''seni seviyorum''
^~~~

Hocam siz iki tane tek tırnak kullanmışsınız sanırım. Bunun gibi (''). Ama doğrusu ya tek tırnak (') ya da çift tırnak ("). Çift tırnak yapmak için klavyede ESC'nin altında bulunan é tuşuna basın.

Çözüm
klavyede çift tırnak tuşunun olduğunu bilmiyordum teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…