Rüya görmemek için ne yapılır?

Rüya görmemek biraz zor iş. Rüyayı uyandığın gibi unutmak daha basit. Aşırı yorulmayı dene ve öyle uyu.

10 senedir yaklaşık hiç rüya görmedim. İşe yarar mı bilmem ama ilk rüya görmeme denemelerimde sağ tarafım üstüne yattığımda rüya görmeyeceğim konusunda kendimi inandırmıştım.

Bir şarkı sözüyle cevap vereyim.
Do you stay up late. Just so you don't dream?

Geç uyumayı deneyebilirsiniz. İşe yarayıp yaramadığını müsait bir zamanda denemeyi düşünüyorum. 1 ay çok geç, 1 ay da normalden biraz erken yatıp rüya görüp görmediğimi, gördüysem ne kadar uzundu, ne kadarını hatırladım şeklinde sorulara yanıt arayacağım.

Aynı sorunu yaşıyorum, hem de uzun zamandır. Psikiyatriste söylediğimde, ''Rüyaları durdurmak mümkün değil, rüyaları durduracak bir ilaç yok.'' Dedi. Tabi başka bir psikiyatrist ''Aslında mümkün.'' diye bir cevap da verebilir belli olmaz.
Hatta birkaç gün sonra psikiyatriste söylemek için aynen şöyle not almıştım:
''Uyanıkken mutluyum ama uykumda mutlu değilim. Çünkü uyumak demek benim için üzüntü dolu rüyalar demek. Bazen de korku dolu rüyalar.''

Uykuda diş sıkma sorunum da var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…