Rüya görmemek için ne yapılır?

10 senedir yaklaşık hiç rüya görmedim. İşe yarar mı bilmem ama ilk rüya görmeme denemelerimde sağ tarafım üstüne yattığımda rüya görmeyeceğim konusunda kendimi inandırmıştım.

Bir şarkı sözüyle cevap vereyim.
Do you stay up late. Just so you don't dream?

Geç uyumayı deneyebilirsiniz. İşe yarayıp yaramadığını müsait bir zamanda denemeyi düşünüyorum. 1 ay çok geç, 1 ay da normalden biraz erken yatıp rüya görüp görmediğimi, gördüysem ne kadar uzundu, ne kadarını hatırladım şeklinde sorulara yanıt arayacağım.

Artık rüya görmek istemiyorum bu saçmalık bitsin. Her gece başka saçmalık. Bugün de arka dişimin kırıldığını gördüm. Ondan önceki gün cehennemde olduğumu. Bu nedir bilemedim ama beni ürkütüyor. Çünkü çok gerçekçi. Acıyı sanki rüyada hissediyorum.
Kulağa garip gelebilir ama insanı çok korkutuyor. Artık güzel rüyalar görmeye özledim :(

Ayrıca merak ediyorum sizde de böyle oluyor mu?

Aynı sorunu yaşıyorum, hem de uzun zamandır. Psikiyatriste söylediğimde, ''Rüyaları durdurmak mümkün değil, rüyaları durduracak bir ilaç yok.'' Dedi. Tabi başka bir psikiyatrist ''Aslında mümkün.'' diye bir cevap da verebilir belli olmaz.
Hatta birkaç gün sonra psikiyatriste söylemek için aynen şöyle not almıştım:
''Uyanıkken mutluyum ama uykumda mutlu değilim. Çünkü uyumak demek benim için üzüntü dolu rüyalar demek. Bazen de korku dolu rüyalar.''

Uykuda diş sıkma sorunum da var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı