Rüyaların anlamı var mı?

• Konuyu başlatan aokk
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 1.959

aokk

Hectopat
Yer
Aydın
Herhangi gördüğüm bir rüyayı internete yazınca bir sürü anlam çıkıyor. Rüya hakkında, bunların gerçekligi var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Herhangi gördüğüm bir rüyayı internete yazınca bir sürü anlam çıkıyor. Rüya hakkında, bunların gerçekligi var mıdır?
Bence hepsi saçmalıktan ibaret ama neredeyse hepimizin annesi böyle şeylere inanıyor.

Hayır. Gördüğünüz rüyanın kaynağı sizsiniz. Farklı bir şehirde doğmuş ve büyümüş olsaydınız, şu an gördüğünüz rüyaları görmezdiniz. Ya da aileniz şu ankinden farklı insanlar olsaydı, yine farklı rüyalar görecektiniz.

Ancak bazen insanlar rüyalarında aynı şeyi görebiliyor, yüksekten düşmek gibi. Bunun sebebi de insanların aynı sorunları paylaşıyor olması. Mesela stresli zamanlardan geçen birden fazla insan aynı rüyaları görebilir.

Son düzenleme:
Geçen bir hocam (Eski öğretmenim) ile bu rüya meselesini tartışıyoruz. Kendisinin bir olaya kadar hiç inanmadığını ama sonra inandığını vb. söyledi.
Bir gün rüyasında dişleri ile ilgili rüya görüyor tam detay hatırlamıyorum. Bunu ofiste çalışan kıza anlatıyor muhabbet arasında. Kız da diyor hocam bakalım anlamına. Diyor öyle saçmalıklara inanma vb. Kız bakıyor ki gören kişinin bir yakınının ölümü.
İlk başta söylemek istemiyor sonra söylüyor tabi Bizim hocanın da aklına kurt düşüyor. Babasının arıyor açan yok. Korkuyor tabi. Evdeki diğer kişileri arıyor sonunda babasının gece kalp krizi geçirdiğini öğreniyor.
Bu olay beni çok etkilemişti dinleyince. Bence böyle bir olayın tesadüf olma olasılığı dünyanın düz olma olasılığı gibi birşey.

Hayır. Yalnızca bilinçten depolanan anıların hayal gücü ile harmanlanmasından ortaya çıkan rastgele görüntülerdir. Ayrıca bu şahsi görüşümdür.

"Bilinçaltınızın bir yansımasıdır aslında rüyalar. Gördüğünüz ve göreceğiniz muhtemel olan şeyleri beyniniz önceden öngörür ve size bu anı hatırlatır."
Bir makale de okumuştum doğru veya yanlıştır ama çok anlamlı gelmişti.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı