Geçen bir hocam (eski öğretmenim) ile bu rüya meselesini tartışıyoruz. Kendisinin bir olaya kadar hiç inanmadığını ama sonra inandığını vb. söyledi.
Bir gün rüyasında dişleri ile ilgili rüya görüyor tam detay hatırlamıyorum. Bunu ofiste çalışan kıza anlatıyor muhabbet arasında. Kız da diyor hocam bakalım anlamına. Diyor öyle saçmalıklara inanma vb. kız bakıyor ki gören kişinin bir yakınının ölümü.
İlk başta söylemek istemiyor sonra söylüyor tabii bizim hocanın da aklına kurt düşüyor. Babasının arıyor açan yok. Korkuyor tabii. Evdeki diğer kişileri arıyor sonunda babasının gece kalp krizi geçirdiğini öğreniyor.
Bu olay beni çok etkilemişti dinleyince. Bence böyle bir olayın tesadüf olma olasılığı dünyanın düz olma olasılığı gibi bir şey.
İnanmanız çok zor biliyorum ama yazın ben de ruyamda arkadas grubumla gasp edildigimizi görmüştüm sonra bunu grubumuza yazmistim. Daha sonra dışarı çıktığımızda birkaç keko yanimiza geldi sigara istediler arkadasimizin kolyesini kirdilar ve rüyamda gordugum seyi yasamistik. Bunun gibi bir sürü oldu anneme falan kanitladigim örnekleri de var böyle olunca bende her ruyamin anlamina bakmaya başladım.
Platonik aşkımı rüyamda gördüm ama çok önce gordum siz yazinca aklima geldi simdi.Dur tahmin edeyim rüyanda platonik aşkınla evleniyordun ve bu konuyu oluşturdun.
Geçenlerde rüyamda zombi istilasi vardı ben de pes edip kolumu bir tane zombiye ısırtıyordum degisik olan ne zombiyle alakli bir sey düşündüm ya da gördüm ama girmis bilinçaltıma bir şekilde."Bilinçaltınızın bir yansımasıdır aslında rüyalar. Gördüğünüz ve göreceğiniz muhtemel olan şeyleri beyniniz önceden öngörür ve size bu anı hatırlatır."
Bir makale de okumuştum doğru veya yanlıştır ama çok anlamlı gelmişti.