Solda, Technopat videosunun varsayılan Rufus ayarlarını görüyorsunuz, sağdaki pencerede de benim için seçilen biçimlendirme seçeneklerini. İkisi arasında farklılıklar var, varsayılan ayar olan 4096 byte yerine herhangi bir başka seçeneği seçmemi önerir misiniz? 8192 byte seçeneği de var, diğerleri alçalarak gidiyor.
Ayırma birim boyutu kümelerde yazma işlemini hangi miktara göre yapacağını belirler. Örneğin; D bölümü genellikle depolama amaçlı kullanıldığından en yüksek ayırma birim boyutu en idealidir. Sistem diskleri için varsayılan değer iyi. Senin soruna gelecek olursak sen USB disk biçimlendireceksen tabii ki en büyük ayırma birim boyutu ideal olan. Neden dersen daha hızlı okunur. İçine yazdıracağın dosyaların büyüklüğü ayırma birim boyutuna en yakın olan idealdir her zaman.
Ayırma birim boyutu kümelerde yazma işlemini hangi miktara göre yapacağını belirler. Örneğin; D bölümü genellikle depolama amaçlı kullanıldığından en yüksek ayırma birim boyutu en idealidir. Sistem diskleri için varsayılan değer iyi. Senin soruna gelecek olursak sen USB disk biçimlendireceksen tabii ki en büyük ayırma birim boyutu ideal olan. Neden dersen daha hızlı okunur. İçine yazdıracağın dosyaların büyüklüğü ayırma birim boyutuna en yakın olan idealdir her zaman.
İçine Windows 10, 1909'u yazdım, varsayılan olarak 4096 byte'ı seçtim, varsayılan olarak göründüğü için. 8192 daha hızlı tabii ama kendimce, 4k byte varsayılan olarak gösteriliyorsa, onu kullanayım dedim.