Rufus Ayırma Birim Boyutu kaç olmalı?

• Konuyu başlatan Silinen üye 94679
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 10.072
S

Silinen üye 94679

Ziyaretçi
Screenshot_1.png

Solda, Technopat videosunun varsayılan Rufus ayarlarını görüyorsunuz, sağdaki pencerede de benim için seçilen biçimlendirme seçeneklerini. İkisi arasında farklılıklar var, varsayılan ayar olan 4096 byte yerine herhangi bir başka seçeneği seçmemi önerir misiniz? 8192 byte seçeneği de var, diğerleri alçalarak gidiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Soldaki görselde kullanılan USB BELLEK 64 GB, sizin kullandığınız ise 8 GB bir USB BELLEK.

FAT32 için varsayılan küme boyutu
Aşağıdaki tablo, FAT32 için varsayılan küme boyutlarını gösterir.
Birim boyutuWindows NT 3.51Windows NT 4.0Windows 7, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2008, Windows Vista, Windows Server 2003, Windows XP ve Windows 2000
7 MB – 16MBDesteklenmiyorDesteklenmiyorDesteklenmiyor
16 MB – 32 MB512 bayt512 baytDesteklenmiyor
32 MB – 64 MB512 bayt512 bayt512 bayt
64 MB – 128 MB1 KB1 KB1 KB
128 MB-256 MB2 KB2 KB2 KB
256 MB – 8GB4 KB4 KB4 KB
8GB–16GB8 KB8 KB8 KB
16GB–32GB16 KB16 KB16 KB
32GB–2TB32 KBDesteklenmiyorDesteklenmiyor
> 2TBDesteklenmiyorDesteklenmiyorDesteklenmiyor

Ayırma birim boyutu kümelerde yazma işlemini hangi miktara göre yapacağını belirler. Örneğin; D bölümü genellikle depolama amaçlı kullanıldığından en yüksek ayırma birim boyutu en idealidir. Sistem diskleri için varsayılan değer iyi. Senin soruna gelecek olursak sen USB disk biçimlendireceksen tabii ki en büyük ayırma birim boyutu ideal olan. Neden dersen daha hızlı okunur. İçine yazdıracağın dosyaların büyüklüğü ayırma birim boyutuna en yakın olan idealdir her zaman.

Ayırma birim boyutu kümelerde yazma işlemini hangi miktara göre yapacağını belirler. Örneğin; D bölümü genellikle depolama amaçlı kullanıldığından en yüksek ayırma birim boyutu en idealidir. Sistem diskleri için varsayılan değer iyi. Senin soruna gelecek olursak sen USB disk biçimlendireceksen tabii ki en büyük ayırma birim boyutu ideal olan. Neden dersen daha hızlı okunur. İçine yazdıracağın dosyaların büyüklüğü ayırma birim boyutuna en yakın olan idealdir her zaman.
İçine Windows 10, 1909'u yazdım, varsayılan olarak 4096 byte'ı seçtim, varsayılan olarak göründüğü için. 8192 daha hızlı tabii ama kendimce, 4k byte varsayılan olarak gösteriliyorsa, onu kullanayım dedim.

Silinen üye 94679, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı