Herkese merhaba. Ben Rufus ile Windows 10 yazıp kurdum USB belleğime. Şimdi temizlemek istiyorum. Direkt sağ tıkla biçimlendir yaparak silebilir miyim? İnternette öyle olmaz program lazım gibi şeyler var anlamadım. Bana biri net şekilde USB'yi eski haline nasıl getirebileceğimi yazabilir mi?
Eğer önceden UEFI Windows 10 için oluşturulmuş USB belleği bir televizyonda kullanacaksan tekrar Rufus ile biçimlendirmeni tavsiye ederim. Mesela ben bilgisayarım üzerinden normal biçimlendirme yaptığımda televizyon belleğimi tanımlayamamıştı. Eğer sen de böyle bir sorunla karşılaşırsan bunu dene.
Yukarıdaki attığım videolardaki 1 dakikalık işlemi yapsanız hiçbir sorun sıkıntı çıkmayacak. Eski bootable olmayan haliyle kullanacaksınız USB yi. Yani zaten suale en uygun yanıtı verdim yukarıda.
Bu arkadaşın dediği daha doğru çözüm. Normal şekilde biçimlendirince PS3 de ki flashı okumuyor örneğin. Normal kullanım da sorun yaratmayabilir ama PS3'e taktığınızda Rufus ile işlem görmüş USB'leri okumuyor sırf bu yüzden yeni flash almıştım. Konuyu hortlatmış oldum ancak aynı sorunu yaşayanlar bu işlemi yaparak halledebilir.