Çözüldü Rufus ile Windows 10 yazılı bellek nasıl temizlenir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cem Argun

Kilopat
Herkese merhaba. Ben Rufus ile Windows 10 yazıp kurdum USB belleğime. Şimdi temizlemek istiyorum. Direkt sağ tıkla biçimlendir yaparak silebilir miyim? İnternette öyle olmaz program lazım gibi şeyler var anlamadım. Bana biri net şekilde USB'yi eski haline nasıl getirebileceğimi yazabilir mi?

Çözüm
Evet, direkt biçimlendirip normal bir USB bellek gibi kullanabilirsiniz. Bu basit işlem için bir programa ihtiyacınız yok.
Bootable USB'yi normal hâle çevireceksiniz. Bunun için program var videoda mevcut çok basit;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eğer önceden UEFI Windows 10 için oluşturulmuş USB belleği bir televizyonda kullanacaksan tekrar Rufus ile biçimlendirmeni tavsiye ederim. Mesela ben bilgisayarım üzerinden normal biçimlendirme yaptığımda televizyon belleğimi tanımlayamamıştı. Eğer sen de böyle bir sorunla karşılaşırsan bunu dene.

Bu arkadaşın dediği daha doğru çözüm. Normal şekilde biçimlendirince PS3 de ki flashı okumuyor örneğin. Normal kullanım da sorun yaratmayabilir ama PS3'e taktığınızda Rufus ile işlem görmüş USB'leri okumuyor sırf bu yüzden yeni flash almıştım. Konuyu hortlatmış oldum ancak aynı sorunu yaşayanlar bu işlemi yaparak halledebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…