Rufus ile Windows Media Creation Tool aynı işi mi yapıyor?

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba. Ben bilgisayarıma temiz kurulum yapmayı düşünüyorum. Şimdi benim merak ettiğim bir şey var Technopat rehberindeki gibi ISO'yu indirip Rufus ile USB belleğe yazdırmaktansa direkt Microsoft'un sitesinden Windows Media Creation Tool'u indirip hiç ISO ile uğraşmadan USB bellek hazırlamak aynı şey mi? Yani bir fark olur mu?

Rufus'ta daha çok özelleştirme var ve 3. parti şekilde indirilmiş. ISO dosyalarını yazdırabiliyorsun. Yanlış hatırlamıyorsam Windows M.C'de kendi sunucularından çekiyor. Yani kendi indirdiğiniz ISO'yu yazamıyorsunuz.

O program da yazmak için önce indiriyor. Bekleyeceğin süre çok fark etmeyecek yani.
Sorunum süre değil zaten.
Rufus'ta daha çok özelleştirme var ve 3. parti şekilde indirilmiş. ISO dosyalarını yazdırabiliyorsun. Yanlış hatırlamıyorsam Windows M.C'de kendi sunucularından çekiyor. Yani kendi indirdiğiniz ISO'yu yazamıyorsunuz.
Zaten Microsoft'un resmi sunucularından olması benim icin daha iyi.
Neyse o zaman media creation tool kullanacağım.

Yalnız çok fazla kişi bu araç ile sıkıntı yaşıyor başta bende buna dahilim. 3 kez denedim hata verdi. Zaten bu yüzden Rufus tavsiye ediliyor.
Hata dan kasıt ne hocam kurulan Windows mu sıkıntılı oluyor?
WMCT ile ESD bazlı sadece UEFI kurulum hazırlayabiliyorsun. Rufus'ta her şekilde hazırlayabiliyorsun. MBR, GPT.
Hocam peki Windows kurulumu için UEFI olmayacak mı zaten? Olmazda media creation tool'dan ISO yu alıp Rufus ile yazdırırım.

Hata dan kasıt ne hocam kurulan Windows mu sıkıntılı oluyor?

Hocam peki Windows kurulumu için UEFI olmayacak mı zaten? Olmazda media creation tool'dan ISO yu alıp Rufus ile yazdırırım.
Bende 1 kez windows kurulum ekranı gelmedi diğer 2 kez de %99'a gelince 0x800xxxx bir hata kodu verdi. 2 farklı disk ile denedim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı