luckluckii
Hectopat
SSD Windows 10 kuracagim. ISO dosyasini Rufus'a yazdiramadim.
O zaman soyle anlatayim size. Cok iyi bilmiyorum bu isleri. Simdi benim bir bilgisayarim var. SSD taktim. HDD de windows kurulu ve bu windows orjinal. Ben bir yere not ettim kodlari. SSD demo surumu kurup. HDD sifirlayip o sekilde kullanmak istiyorum. Ama bastan cuvalldan. Tecnopat video'sunda gormustum, rufusa yukleyip ordan SSD kurmayi.O ISO değil ki ISO veya yükseltme yapma aracı hem neden Rufus kullanıyorsun o uygulamadan direkt flasha yazabilirsin.
O zaman soyle anlatayim size. Cok iyi bilmiyorum bu isleri. Simdi benim bir bilgisayarim var. SSD taktim. HDD de Windows kurulu ve bu Windows orijinal. Ben bir yere not ettim kodlari. SSD demo surumu kurup. HDD sifirlayip o sekilde kullanmak istiyorum. Ama bastan cuvalldan. Technopat video'sunda gormustum, Rufus'a yukleyip oradan SSD kurmayi.
Yani derdim Windows'u SSD tasimak. Amak sifirdan kurarak.
SSD Windows 10 kuracagim. ISO dosyasini Rufus'a yazdiramadim.
Hocam öncelikle HDD'yi bilgisyardan çıkarın veya Windows yükleme ekranına gelince biçimlendirin. Öncelikle attığım siteden sizin istediğiniz sürümü indirin. (Windows 10, 11 8.1 gibi) Ardından Rufus'u açıp indirdiğiniz dosyayı Rufus'a yazdırın. Rufus'un ayarları GPT ve UEFI olacak. Rufus'u açınca bu ayarları göreceksiniz. Eğer bioosunuz UEFI desteklemiyorsa bu ayarları MBR ve CSM legacy ayarlarına getirin.
Windows'u yazdırdıktan sonra PC'yi USB'den boot edin ve kurulum aşamalarına geçin. Kuracağınız diski seçerken eski HDD nizi biçimlendirin. Ardından SSD'yi seçip kuruluma devam edin.
Linki bir daha atabilir misiniz?Hocam öncelikle HDD'yi bilgisyardan çıkarın veya Windows yükleme ekranına gelince biçimlendirin. Öncelikle attığım siteden sizin istediğiniz sürümü indirin. (Windows 10, 11 8.1 gibi) Ardından Rufus'u açıp indirdiğiniz dosyayı Rufus'a yazdırın. Rufus'un ayarları GPT ve UEFI olacak. Rufus'u açınca bu ayarları göreceksiniz. Eğer bioosunuz UEFI desteklemiyorsa bu ayarları MBR ve CSM legacy ayarlarına getirin.
Windows'u yazdırdıktan sonra PC'yi USB'den boot edin ve kurulum aşamalarına geçin. Kuracağınız diski seçerken eski HDD nizi biçimlendirin. Ardından SSD'yi seçip kuruluma devam edin.
Evet.Anladığıma göre format atarak SSD'den devam etmek istiyorsunuz?
Rufus kullanmadan veya ayrıyeten ISO kurmadan o Media uygulamasından hallediyorum ve anakarta göre tanımlama yapıyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.