NTFS seçince önyükleme yapmaması için bir sebep yok ama neden önyükleme yapmıyor anlamadım. ISO içindeki install.wim dosyası 4GB'dan büyükse FAT32'ye yazamıyordur.
Valla ben de anlamış değilim. Şu an Windows 10 x64 1709 sürümünü yazdırdım. Bunu bi deneyeceğim. Olmayacak ama insan umut ediyor işte.
Düzenleme olmadı. Şöyle ekrana gelenleri göstereyim.
USB'yi en yukarı aldım boot menüsünden. Açılırken de hiçbir şeye dokunmadım böyle bir hata çıktı.
Daha sonra ise bu çıktı
Harddiski sildim. Öncesinde de flashı görmüyordu sonrasında da görmüyor. Ama bir kere gördü onda da Windows dosyaları kopyaladıktan sonra Windows yükleniyor dedi yarım saat kaldı orada ben de bir sıkıntı oldu herhalde dedim kapattım sonlandırdım. Şimdi ise atamıyorum bir türlü.
Kral
@Recep Baltaş müsaitsen bir bakabilir misin? 2 Gündür bir format atamadım
Arkadaşlar bir şeyler yaptım bilgisayar Windows yüzü gördü biraz. Eğer tam istediğim şeyi yapabilirsem buraya çözümünü nasıl yapılacağını yazacağım. Yapamazsam gelir yardım isterim sizden
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. Çözümümü sizlerle de paylaşacağım. Gerekenler 1 adet harddisk kutusu
- Öncelikle, format atacağım bilgisayarın harddiskini çıkarıp, harddisk kutusuna taktım.
- Sonra Rufus adlı programı açtım, açınca önüme böyle bir penceresi çıktı. Hiçbir seçenek yok.
- Biçimlendirme Seçenekleri yazan yerin sağındaki üçgene basarak gelişmiş seçenekleri etkinleştirelim.
- Etkinleştirdikten sonra birtakım ayarlar çıkacak. Buradan "USB sabit sürücülerini listele" seçeneğini seçelim. Burada harddisk kutusuna taktığımız harddiski seçtiğimizden emin olalım.
- Daha sonra CD-ROM simgesine tıklayarak ISO dosyamızı seçelim.
- ISO dosyamızı seçtikten sonra Aç diyelim.
- Gördüğünüz üzere 2 tane yuvarlak seçim çıktı. Birisi Standart Windows Yüklemesi, diğeri Windows To Go. Eğer ISO dosyasını seçtikten sonra böyle bir seçenek çıkmıyorsa farklı bir ISO dosyasını deneyin. Çıkıyor ise "Windows To Go" seçeneğini seçerek devam edelim.
- Söylediğim ayarları yaptıktan sonra "Başlat" diyerek başlayın
Şimdi bu ne anlama geliyor diyeceksinizdir. Şöyle açıklayayım:
- Öncelikle Rufus'tan gelişmiş seçenekleri etkinleştirerek, daha sonrasında ise gerekli ayarımıza tik atarak programın harddiskimizi görmesini sağladık.
- Daha sonra ISO dosyamızı seçerek, dosyamızın Windows To Go veya Standart Windows Yükleyicisi seçeneklerine sahip olup olmadığını öğrendik. Eğer bu seçenekler çıkmıyor ise farklı bir ISO dosyası seçerek yolumuza devam ettik.
- ISO dosyamızı seçtikten sonra Windows To Go seçeneğimizi seçtik. Bu Windows To Go seçeneği ne ola ki? Bu seçenek, seçilen diske direkt olarak sistem dosyalarını yüklüyor.
- İşlem bittikten sonra harddiskimizi kutusundan çıkarıp, bilgisayarımıza geri takarak bilgisayarımızı açtık.
Açıkçası ben eski bilgisayarıma Windows 10 yükleyemiyordum. Bu sayede hem eski bilgisayarımı formatlayabildim hem de Windows 10 yüklemiş oldum. Tıkır tıkır çalışıyor. Herhangi bir sorunu yok. Yardımcı olabilmişsem ne mutlu bana.