Rufus ne kadar güvenli?

Sizce 3. parti araçlardan Rufus kullanılmalı mı?

• Oy verenlerin toplamı
    26
  • Anket kapandı .

Yucel1

Decapat
Windows 10 kurmak için bu küçük program yerine direkt microsoftun sitesinden flash diske yazma aracıyla oluşturulacak windows 10 ile, Rufus kullanılarak oluşturulacak bootable flash disk arasında ne gibi farklar var? Bu konuda tamam Rufus programı çok basit ve ücretsiz. Fakat yepyeni bir işletim sistemi kurarken ve içinde kendi adıma borsa işleriyle ilgilenen birisi olarak 3. parti bir yazılıma çok sıcak bakmıyorum.

Bu konuda bilgisi olan herkesin görüşünü dinlemek isterim. Örneğin açık kaynak kodlu mu, inceleme raporlarında şüpheli bir şey var mı vs.

Reddit gibi topluluklarda da birkaç kez orijinal windows .iso'sunu indirip işletim sistemini kurmak varken, büyük ve bilindik olmayan bir yere ait bu programı kullanmak ne derece mantıklı gibi soru ve yorumları okudum. Sanıyorum Türkçe olarak Rufus konusunda ilk irdeleme konusunu açıyorum. Lütfen olumlu olumsuz görüşlerinizi sizlerde paylaşın.

İçinde 3. Partilik bir şey yok zaten 1MB boyutu var en dazla ne sığdırılar ki içine. Windows ne yapıyorsa aynısını yapıyor.

İçinde 3. Partilik bir şey yok zaten 1MB boyutu var en dazla ne sığdırılar ki içine. Windows ne yapıyorsa aynısını yapıyor.
Ama sonuçta bu küçük uygulama Windows'un değil. Boyutu küçük olabilir fakat sistemin en temelini kurarken art niyetli bir ayar yapar bu casusluk için kapı aralar veya iso dosyasında daha sonra sistemi gözetlemek maksatlı bir açık yaratabilir.

Çok uç örnekler gibi gözükse de bu açılardan bakıp her şeyi sorgulamamız lazım. Sonuçta sıfırdan işletim sistemi kuruyoruz ve buradaki bir açık olması en temelden yanlış zemine inşa edilmiş yapı gibi olur.

Değerli görüşlerini paylaşmak isteyen bu konulara kafa yoran herkes görüşünü, bilgisini paylaşırsa eminim çok yararlı olur.

Ben bu gece Technopat'a girmedim bile neden bu yorum bu gece atılmış olarak görünüyor?
Ekran Alıntısı.PNG

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı