Rufus programında dosya sistemi NTFS olarak kalıyor

Kiren

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
İyi akşamlar. Windows 10 kurulum USB'si hazırlarken Technopat kanalının izlediği adımlara göre ISO dosyamı Rufus programımı ve temiz 16 GB'lık USB'mi sisteme ekledim. Videoda Rufus programındaki ayarların benim Rufus programımdaki ayarların aynı olduğunu, tek farkın resimlerde göstermiş olduğum NTFS ve FAT32 seçeneklerinin çakışmasıydı. Rufus programından FAT32 seçeneğini seçmek istediğimde ikinci bir seçeneğin olmadığını gördüm. Herkesin UEFI kurulum yaparken FAT32 seçilmesi gerektiğini gördüğüm için sormak istedim. Bu ayarlarla UEFI Windows 10 kurulumuna devam edebilir miyim? Şimdiden teşekkür ederim.

1.png

2.png

Dosya Ekleri

• 3.png
    3.png
    835,9 KB · Görüntüleme: 123
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet zamanında birçok kez UEFI kurulumu yaptım fakat ilk defa bir ayarın değiştiğini fark ettim. ISO dosyasının boyutunun 4 GB'ı geçmiş olmasından dolayı FAT32 formatını seçemediğimi düşünmeye başladım. Tekrardan teşekkür ederim.
Az önce Rufus ile ISO dosyalarını aktarma işlemi bittikten sonra ekranıma resimde göstermiş olduğum bir uyarı geldi. Secure Boot ile alakalı fakat ben tamamen sıfırdan Windows 10 kuracağım. Bu uyarıyı ciddiye alınır mı? Anlatmak istediği şey benim yapmakta olduğum durum ile alakalı mıdır? Teşekkür ederim.

@Murat5038 @bytesbix
Şimdi ise daha önce kurulum yaparken görmediğim bir durumdan bahsedeceğim. Rufus programı ile ISO dosyalarını USB'ye aktardıktan sonra resimde göstermiş olduğum bir durum ortaya çıktı. Ne yapmalıyım?

@Murat5038 @bytesbix

BIOS ayarlarından secure veya Boot kısmından Secure Boot of yapın kaydedip çıkın Boot menüden USB seçin.
Okuma yazması da olması lazım birinin bilgi uzman olsun demiyoruz zaten. 2 tane şey söyledim iksini de edemiyorsa yardım edilemez kişiye.
Her insanın bir anlama şekli vardır. Bazı insanlar leblebi diyince anlar bazıları leb demeden leblebiyi anlar.

Technopat format videolarının(Ubuntu/Windows) güncellenmesi gerekiyor artık. Dosya sisteminin ne olduğu farketmiyor, ayrıca iso dosyası değil içindeki install.wim dosyasının boyutu önemli bunu seçecekseniz eğer.
Rufus NTFS/FAT32 olayını kendi hallettiği için bakmanıza gerek bile yok artık. Secure Boot ise her zaman kapalı olmak zorunda değil, aktifken yüzlerce kere Ubuntu ve Windows formatladığımı hatırlıyorum. USB boot olurken hata verirse kapatmak yeterli sadece.

Yardımlaşma platformu evet, öğretim kurumu değil.
Yardım edeceğiniz herkesin, orta düzey bilgisi olacak diye bir şartı yok. Yeri gelince öğrenci olup bilgilenmeli, yeri gelince öğretmen olup öğretmelisiniz.

Yardım edeceğiniz herkesin, orta düzey bilgisi olacak diye bir şartı yok. Yeri gelince öğrenci olup bilgilenmeli, yeri gelince öğretmen olup öğretmelisiniz.
Öyle bir zorunluluk yok burada. İster öğretirim, ister kendisinin bulmasını sağlarım. Genellikle de 2. olanı yaparım :) Benim yöntemim bu, siz nasıl yapıyorsanız yapın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı