Rufus Windows 10 USB hazırlaması çok uzun sürüyor

Feyzi Unal

Hectopat
Daha fazla  
Rufus'taa her şeyi yapıp başlat dedikten sonra 2-3 pençere açıldı. Ardından disk takın gibi bir uyarı aldım ama 5 saniye sonra hepsi kapandı gitti. Şimdi de 30 dakika geçmesine rağmen daha %7'de.
Bu normal değil gibi sanki, öyle değil mi?

1640099314357.png

O pencereler USB'de birden fazla bölümün Rufus tarafından daha yazılma tamamlanmadan bir bölüm bitince otomatik bağlamasından kaynaklanıyor herhangi bir sorun yok.
Hız olarak ise kullandığınız USB sürücüsünün hızı ve taktığınız USB slotunun sürümü ile alakalı. Sadece bekleyin.
Hocam imaj seçeneğinde: ''Standart Windows Yüklemesi'' ve ''Windows Go To'' seçenekleri var sadece. Freedos dediğiniz bu Windows Go To seçeneği mi ?
Windows To Go apayrı bir şey. Seçmen gereken 'Standart Windows Yüklemesi''.

Son zamanlarda bende de olmaya başlamıştı disk takma olayı. Rufusunuz güncel mi? İSO dosyası arşiv içerisinde mi?

Windows Go To dediğiniz şey kurulumsuz işletim sistemi. Cebinizde taşıyorsunuz.
Rufus güncel olması gerek. İso ise arşiv içerisinde değil. Bu forumdan indirdim öylece. Bir şey yapmadım.
O pencereler USB'de birden fazla bölümün Rufus tarafından daha yazılma tamamlanmadan bir bölüm bitince otomatik bağlamasından kaynaklanıyor herhangi bir sorun yok.
Hız olarak ise kullandığınız USB sürücüsünün hızı ve taktığınız USB slotunun sürümü ile alakalı. Sadece bekleyin.

Kullanmaya çalıştığım USB eski olabilir. Portumda ya 3.0 ya da 3.1
Son zamanlarda bende de olmaya başlamıştı disk takma olayı. Rufusunuz güncel mi? İSO dosyası arşiv içerisinde mi?

Windows Go To dediğiniz şey kurulumsuz işletim sistemi. Cebinizde taşıyorsunuz. Ve dediğiniz gibi başka bir yere takıp deneyin, tam taktığınızdan emin olun.
İso dosyası şöyle:

1640100292677.png

rufusu kapatın tekrar açın ve var mı diye bakın

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şey de buldum: Rufus da İso dosyasını seçtiğimiz kısım var ya orada var FreeDos diye. Önyükleme seçiminde yani.

Rufus güncel olması gerek. ISO ise arşiv içerisinde değil. Bu forumdan indirdim öylece. Bir şey yapmadım.

Kullanmaya çalıştığım USB eski olabilir. Portumda ya 3.0 ya da 3.1

ISO dosyası şöyle:

Eki Görüntüle 1247950

Şey de buldum: Rufus da ISO dosyasını seçtiğimiz kısım var ya orada var FreeDOS diye. Önyükleme seçiminde yani.

Ona bas ve yazdır sonra Windows'u yazdır.

Arkadaş yanlış bilgilendirmiş. FreeDOS değil, indirmiş olduğunuz Windows .ISO dosyasını seç ve konuyu açarken yaptığın işlemin aynısını yap.
Hayır, hata vermiş o hatayı çözmeye çalışıyorum.
Ben vazgeç dedim ve ardından önyükleme seçiminden FreeDOS seçip başlat dedim. İşlem bitti şu an.

Şimdi Windows'u yazdır.

Hayır, hata vermiş o hatayı çözmeye çalışıyorum.

Şimdi Windows'u yazdır.
Windowsu yazdırmaya başladım. Yalnız FreeDos yaparken USB'yi biçimlendirmedim dediğiniz gibi -çünkü; windows yazdırmayı yarıda vazgeç dedikten sonra FreeDos yazdırdım- peşine hemen windows isoyu seçip başlat dedim. Yine aşırı yavaş ilerliyor.

Bir de FreeDos yaparken disk bölüm düzeni sadece MBR idi. Windows yazdırırken GPT oldu geri.

Windowsu yazdırmaya başladım. Yalnız FreeDos yaparken USB'yi biçimlendirmedim dediğiniz gibi -çünkü; windows yazdırmayı yarıda vazgeç dedikten sonra FreeDos yazdırdım- peşine hemen windows isoyu seçip başlat dedim. Yine aşırı yavaş ilerliyor.

Bir de FreeDos yaparken disk bölüm düzeni sadece MBR idi. Windows yazdırırken GPT oldu geri.
Ben bu şekilde çözmüştüm ama sende işe yaramadı neden olduğunu bilmiyorum kusura bakma.

Ben bu şekilde çözmüştüm ama sende işe yaramadı neden olduğunu bilmiyorum kusura bakma.
USB eski biraz ondan olabilir herhalde. Peki bu dediklerimi yapmış olmamda bir sorun yok değil mi ? Çünkü windows yazması ne kadar uzun sürse de şuan bitirip formatlayacağım laptopu. Bir sorun olmaz yani değil mi windows yazmayı yarıda kesip FreeDos yazdırıp üstüne windows yazdırmam filan ?

Hocam size de sormak istiyorum: Windows yazdırırken yarıda kesip üstüne FreeDos yazdırıp - FreeDos yazdırırken MBR idi- ardından tekrar üzerine Windows yazdırıyorum şu an. Ne kadar sürerse sürsün bekleyip formatlayacağım laptopu. Bu işlemler bir sorun oluşturur mu ? Tam bilmediğimden soruyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı