Rufus'la Format USB'si hazırlarken hangi seçenekler seçilmeli?

431728

Hectopat
MSI B550 Gaming Plus anakartım var.
Buradaki seçeneklerin bir önemi var mıdır?

Ekran Görüntüsü (1).png

ISO dosyasını da şu şekilde indirdim.

Ekran Görüntüsü (3).png

Standard ayarlar kalabilir. Fakat mesela şu anda bilgisayarda kullandığınız kullanıcı adı ne ise üçüncü şıkkı da seçerseniz eğer farklı bilgisayarlara format attığınız zaman masaüstü simgeleri var ya aynı kullanıcı adıyla yani var olan kullanıcı adınız neyse bilgisayarda o isimle oluşturur. Böylece Siz artık kullanıcı adı yazmazsınız ekranda her seferinde. Diğer ayarların pek önemi yok. GPT seçerseniz eğer UEFI olarak kendisi bootable olarak yazdıracaktır. Extra ayara gerek yok.

Sisteminiz W11 kaldırıyorsqa en üstteki tiki kaldırabilirsiniz.
İkinci seçecek tamamen kişisel tercihtir.
Üçüncü seçenek de aynı şekilde.
Dördüncü seçeneği tiklemenizi önermem şahsen ama tikleye debilirsiniz sorun olmaz.
Beşinci seçeneği tikleyin veri paylaşımı yapmamak için.
BitLocker o şekilde durabilir.

Ben çevrimiçi hesap oluşturmak istiyorum. Sebebi ise bazı özellikler için çevrimiçi olmanı istiyor Windows.

Bir de şu OneDrive belasından bu yükleme aşamasında kurtulma yolu var mı?

Ben çevrimiçi hesap oluşturmak istiyorum. Sebebi ise bazı özellikler için çevrimiçi olmanı istiyor Windows.

Bir de şu OneDrive belasından bu yükleme aşamasında kurtulma yolu var mı?
Hesap gereksinimini kurulum sırasında kaldırıyor. Bence kurulumu otomatik yapsın hepsini tikleyin. Sonra Microsoft hesabına girince zaten Microsoft hesabına geçiş yapıyor. Kurulumu yaptıktan sonra internete bağlanmadan OneDeive uninstaller aracını çalıştırırsan OneDrive illetinden kurtuluyorsun.

Disk bölüm düzeninde MBR ve GBT seçenekleri arasında tercih yapmanız lazım. Kurulum sonunda beklenmedik hata alınabilir. Sonuca göre diğer seçenek ile devam etmeniz gerekir. Sıfırdan FreeDOS kurulum yapıyorsanız MBR ile devam edin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı