Samsung Galaxy A06 One UI 8 (Android 16) Güncellemesi Yayında!

Yer
Punom Pen
Merhaba arkadaşlar,
Bugün Galaxy A06 (SM-A065F/DS) cihazıma One UI 8 / Android 16 güncellemesi geldi.

Screenshot_20251110_190316_Software update.jpg

Screenshot_20251110_190416_Software update.jpg

A06 için One UI 8.0 güncellemesi ne kadar mantıklı bilmiyorum. Telefonun yavaşlayacağı malum. A0X, A1X ve A2X serisi telefonlar için 3 yıl Android güncellemesi yeterli bence. 6 yıl Android güncellemesi götürecek kadar güçlü telefonlar değil. A06'nın S23'ten daha fazla güncelleme görmesi çok saçma.

A06 için One UI 8.0 güncellemesi ne kadar mantıklı bilmiyorum. Telefonun yavaşlayacağı malum. A0X, A1X ve A2X serisi telefonlar için 3 yıl Android güncellemesi yeterli bence. 6 yıl Android güncellemesi götürecek kadar güçlü telefonlar değil. A06'nın S23'ten daha fazla güncelleme görmesi çok saçma.
Samsung artık giriş ve orta segment cihazlarda da uzun güncelleme desteği veriyor. One UI 8 de A06’nın donanımına göre optimize edilmiş bir sürüm, o yüzden yavaşlama gibi bir durum beklenmiyor.
Ayrıca “kaç yıl güncelleme almalı” kısmı artık model gücünden çok Samsung’un politikasıyla ilgili. A06’nın S23’ten fazla güncelleme alması saçma değil, kullanıcıya değer verildiğini gösteriyor. A06 elbette S serisiyle kıyaslanamaz. Bu cihazın kaldırabileceği şekilde güncellemeler yayınlanıyor. Ve A06 2 yıl yazılım 4 yıl güvenlik yaması alacak.

Hayırlı olsun demek yerine S23'le kıyaslaman ne kadar anlamlı bilemedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı