Rulmanlı keyrambit bastım ama rulman dönmüyor

kresim.jpg@Siyah Martı
 
Verdiğin Thingiverse linkindeki 3 baskıda alt kısma dikkat et, seninkinde yayılma mevcut. Hareketli olması gereken çember (rulman değil o parça, bilyalar yok) ile ana gövde arasındaki boşluk az.

Tabla ayarın kaçık ise mevcut durumda nozül tablaya fazla yakın ise malzemeyi ezip yayar. Diğer sebepler de malzeme sıcaklığı ve tabla sıcaklığı. Sıcaklığı ne kadar düşük tutarsan işini o kadar kolaylaştırır. Malzeme sıcaklığını sorun yaratmayacak min. seviyeye çekersen bu yayılma azalır, tablayı ısıtmayıp Pritt sürersen de gene iyi yönde etki eder.

Ya da raft basıp üzerine parçayı basabilirsin, o sıcaklığın etkisini azaltır. Detay seviyesini arttırmak da iyileşme sağlar.
 
Son düzenleme:
Verdiğin Thingiverse linkindeki 3 baskıdada alt kısma dikkat et, seninkinde yayılma mevcut. Hareketli olması gereken çember (rulman değil o parça, bilyalar yok) ile ana gövde arasındaki boşluk az.

Tabla ayarın kaçık ise mevcut durumda nozül tablaya fazla yakın ise malzemeyi ezip yayar. Diğer sebepler de malzeme sıcaklığı ve tabla sıcaklığı. Sıcaklığı ne kadar düşük tutarsan işini o kadar kolaylaştırır. Malzeme sıcaklığını sorun yaratmayacak minimum seviyeye çekersen bu yayılma azalır, tablayı ısıtmayıp Pritt sürersen de gene iyi yönde etki eder.

Ya da Raft basıp üzerine parçayı basabilirsin, o sıcaklığın etkisini azaltır.

Tamam teşekkürler
 

Geri
Yukarı