Rust düşük GPU ve CPU kullanımı

• Konuyu başlatan QuwJJ
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 4.068

QuwJJ

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. 3 gün önce yeni bir hazır sistem satın aldım (Allah herkese nasip etsin). Bugün Rust'ı indirdim ve biraz bakmak istedim. MSI Afterburner değerlerine baktığımda GPU ve CPU'yu az kullanıyor. Normalde YouTube testlerinde GPU'yu %99, RAM'i +10 GB kullanırken bende daha düşük kullanıyor. Bunun sebebini sizlere danışmak istedim. Ekran görüntüsü eklentidedir.
Sistem özellikleri.
ASUS ROG STRIX 1660 Super.
ASUS B450M Dragon bulk.
Ryzen 5 3500.
SanDisk 500 GB M.2 SSD.
XPG 3000 MHz CL16 8x2 RAM.
Corsair Carbide Spec-Delta RGB 550W 80+

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1).png
    Ekran Görüntüsü (1).png
    538,3 KB · Görüntüleme: 391
Hocam grafikleri en yükseğe çekip deneyin bir de ekran kartına yük bindirmek için.

Grafik ayarlarım 6 üzerinden 4'de bulunmakta. Çözünürlük 1360X768. bunun sebebi ise eski bir monitör kullanıyorum ve HDMI to VGA dönüştürücüsü kullanıyorum. Yani daha yükseğe çekince ekran tam oturmuyor.
Grafikleri 6'ya çektim ancak halen aynı.

Grafik ayarlarım 6 üzerinden 4'de bulunmakta. Çözünürlük 1360X768. bunun sebebi ise eski bir monitör kullanıyorum ve HDMI to VGA dönüştürücüsü kullanıyorum. Yani daha yükseğe çekince ekran tam oturmuyor.

1080P yapıp dener misiniz?

Çözünürlük düşük olduğu için darboğaz yapıyor.

1920X1080P ye aldığımda kullanım +%60 üzerine çıktı. İşlemcide kullanım halen %40 üzeri.

İşlemciyi bırakında o kadar kullansın sonuçta %10 kullanmasını bekleyemezsiniz. Sistem isteyen bir oyun. V-Sync açık ise kapayın. 2K ayarlarda deneyin yüksek FPS değeri alıyorsanız bence tamamını kullanmasını istemeyin yırtılmalar oluşabilir yeni monitör aldığınızda daha rahat oynarsınız.

İşlemciyi bırakında o kadar kullansın sonuçta %10 kullanmasını bekleyemezsiniz. Sistem isteyen bir oyun. V-Sync açık ise kapayın. 2K ayarlarda deneyin yüksek FPS değeri alıyorsanız bence tamamını kullanmasını istemeyin yırtılmalar oluşabilir yeni monitör aldığınızda daha rahat oynarsınız.

Teşekkür ederim. Ben sadece bilmediğim için bu olay normal mi diye danışmak istedim. FPS değerlerim ayarlarıma göre beni çok tatmin etti. 100 FPS değerinde alıyorum. Ve sıcaklığım sabit 50-59 derece arasında hem işlemcide hem ekran kartında. Ben tatmin oldum. Sadece yapmam gereken extra bir ayar var mı diye danışmak istedim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı