Rust İçin SSD Önerisi

Zeyin

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar herkese. Rustta 3 ay önce 10 dakikada giren ve 60 FPS alan bilgisayarım şimdi 1.30 saate giriyor ve çok drop yiyorum. Sorunun SSD ile olduğunu söylediler bütçem çok ama çok az. Rust için tatmin edecek ucuz bir SSD arıyorum. Yardım edin lütfen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Drop yemenizin sebebinin RAM'lerden kaynaklandığını düşünüyorum, sisteminizi paylaşabilir misiniz?

SSD öneririz fakat bütün sistem bilgilerinizi ve ne kadar süredir fan temizliği-termal macun yenileme yapılmadığını da paylaşırsanız daha çok yardımcı olabiliriz.

İşletim Sistemim:
Anakart : Asus M5A78L-M LX3
Ekran Kartı: Msi Amd RX 460 2GB
RAM: GSKİLL Ripjaws F3-12800CK9D 8GB DDR3 1600Hz 4x4
İşlemci: AMD FX(tm)-6100 Six-Core Processor

İşlemcim masaüstünde 65 dereceyi görüyor termal macunum çok kötü fanlarım temiz

İşlemci zaten ucu ucuna taşıyacak bir işlemci. masaüstü ısı değerleri çok fazla ve kasa havalandırması da sanırım iyi değil. Sana tavsiyem tertemiz macun ve kasa içi ısı sirkülasyonunu ayarlaman. Çok önerilcek birşey değil ama güzel bir kasan yoksa yan kapağı açmanı tavsiye ederim. Fazla ısı bileşenleri belli bir ısı değerinden sonra kendini korumak için çekirdek hızlarını , performansını düşürür.

Yazıldığı için yazma ihtiyacı duydum. Sorunun SSD değil kardeşim. Zaten VRAM gerekli verileri kafasında tuttuğu için senin OpenWorld oyunlarda SSD, HDD gibi faktörlerin etkisi yoktur. Alırsan da tavsiyem en aşağı 240GB SSD alman.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaz aylarında ve kış aylarında farklı performans almanız gayet normal. İşlemciniz sınır seviyede sıcaklığa sahip neredeyse. Daha soğuk olursa daha iyi turbo frekanslara çıkacağından droplarınız azalacaktır. SSD alırsanız FPS droplarınız azalır diyemem. Size kim söylemişse biraz ezbere konuşmuş gibi. SSD'nin performansa etkisi çok büyük fakat bu denli dropları etkileyecek kadar değil. İşlemciyi değiştirebilirim veya daha soğuk performans sağlarım diyorsanız bence ilk yapmanız gereken yatırımlar buralara olmalı. SSD kesinlikle önerilmeli ancak sizin amacınız öncelikle stabil soğutulan bir sistem, sonrasında SSD olmalı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı