Rust öğrenmeye değer mi?

İş bulma açısından değil. Açık kaynak geliştiriyorum. Zaten çalışırsam bile freelancer olurum daha çok var çalışmaya.

Linux kullanıyorum ve tam bir Microsoft "hater" ıyım.

Bence Firefox rusta geçtiyse her zaman desteği olur.
"Tam bir Microsoft haterıyım eheheheheh."

Şu an etraf TypeScript ve JS kaynıyor aslında.

C# Türkiye'de müthiş kullanılıyor ama. ASP.NET özellikle yüksek derecede kullanılıyor. Microsoft haterıyım eheheheh derseniz de artık yapacak bir şey yok...

E Rust dokümentasyonu, biraz chatgpt(öyle demeyin bazen çok işe yarıyor).
Rust'ın dökümantasyonu ve konsepti de müthiş, bunu kabul etmek lazım. İş imkanı açısından önü çok açık değil sadece.

Önünde uzun bir yol var Rust'ın. Bu süreçte c++ tarafındaki gelişmelere bağlı olarak geleceği var diyebiliriz. Tamam güvenli bir uygulama geliştiriyorsun ama yazılımcı geliştirme esnasında hem compile time olarak hem de kısıtlardan dolayı zaman kaybına uğruyo ve çok uğraştırıyor. Bana kalırsa c++ güvenlik konusunda atacağı adımlarla Rust'a tahtını kaptırmaz. Onun dışında piyasada çok güvenliği takmıyor gibi. Örneğin node.js yerine rust ile yazılmış deno isimli js runtime'ı var (aynı ekip geliştirdi) ancak herkes node.js kullanmaya devam ediyor.

Rust'ın dokümantasyonu ve konsepti de müthiş, bunu kabul etmek lazım. İş imkanı açısından önü çok açık değil sadece.

Önü çok açık. Şirketler özellikle GO'dan Rust'a geçiş yapıyorlar. Upwork'de 2 dakika dolaşsanız görürsünüz. Özellikle networking alanında şu an müthiş talep var. Aşırı hızlı ve verimli çünkü.

Önünde uzun bir yol var Rust'ın. Bu süreçte C++ tarafındaki gelişmelere bağlı olarak geleceği var diyebiliriz. Tamam güvenli bir uygulama geliştiriyorsun ama yazılımcı geliştirme esnasında hem compile time olarak hem de kısıtlardan dolayı zaman kaybına uğruyor ve çok uğraştırıyor. Bana kalırsa C++ güvenlik konusunda atacağı adımlarla Rust'a tahtını kaptırmaz. Onun dışında piyasada çok güvenliği takmıyor gibi. Örneğin node.js yerine Rust ile yazılmış deno isimli JS Runtime'ı var (aynı ekip geliştirdi) ancak herkes node.js kullanmaya devam ediyor.

Compile time gerçekten çok zaman alıyor haklısınız. Ancak değer. C++ adım atar mı atmaz mı bilinmez ancak güvenlikte Rust düzeyine gelebilmesi için devrim falan yapması lazım. Son bahsettiğiniz olay da tamamen alışkanlık. Bu arada şirketler güvenliği takıyorlar. Ancak büyük şirketler. Ayrıca sadece güvenli de değil. Hızlı.

Bana şunu sağlıyorsa sallayayım +20 dakika compile time onun olsun :d

Community yok dedim de olanlar da çok kaliteli. Rust topluluğundan 100 insan diğer topluluklardan 10k'ya denk.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçtiğimiz ay artan skandallardan dolayı çok darbe aldı ve kurucuları projeyi "fork"layarak kendi projelerini geliştirmeye başladılar. Bu olaydan sonra şirketler Rust dilini tercih etmemeye başladı. Bence sağladığı özellikler çok güzel ama önünün açık olduğunu şu an söyleyemeyiz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı