Rust RAM ve VRAM kullanımı çok yüksek

Yer
İzmir
Daha fazla  
700 saatim olan bu oyuna 1 yıl sonra tekrar döneyim dedim. MSI Afterburner değerlerini görünce aklımı yitirdim. SS aldım.

Ekran görüntüsü 2024-02-09 181240.png

Grafik ayarları yüksek ama tüm detay ayarları Full'de değil. Hafiften kısık şekilde. Bazıları yarı değerinden. Çözünürlük 1920X1080.

Girdiğim server resmi 175/200 server bayağı dolu yani.

Yahu anlamıyorum ekran kartım zaten 8 GB, nasıl sonuna kadar VRAM'i kullanabiliyor? RAM'im 16 GB RAM'imi bile sonuna kadar kullanıyor. Aklım hayalim almıyor, FPS testi falan yaptım zorladım PC değerler bunlar hocalarım ısı konusunda sıkıntı yok. FPS 85-76 civarlarında.

700 saatim olan bu oyuna 1 yıl sonra tekrar döneyim dedim. MSI Afterburner değerlerini görünce aklımı yitirdim. SS aldım.

Eki Görüntüle 2111608

Grafik ayarları yüksek ama tüm detay ayarları Full'de değil. Hafiften kısık şekilde. Bazıları yarı değerinden. Çözünürlük 1920X1080.

Girdiğim server resmi 175/200 server bayağı dolu yani.

Yahu anlamıyorum ekran kartım zaten 8 GB, nasıl sonuna kadar VRAM'i kullanabiliyor? RAM'im 16 GB RAM'imi bile sonuna kadar kullanıyor. Aklım hayalim almıyor, FPS testi falan yaptım zorladım PC değerler bunlar hocalarım ısı konusunda sıkıntı yok. FPS 85-76 civarlarında.

Hocam boş server gir öyle dene günümüzde dolu serverlerde oyunu çökertmek için bug sistemleri yapıyorlar RAM kullanımını arttırıyorlar bana da çok yaptılar hiç uğraşmadan oyunu sildim ama illa oynayacağım diyorsan boş server gir sorun aynıysa oyuna reset çek veya bilgisayarına bakım yap.

Aklımı çok kurcaladığı için donanımların ramlerini bu kadar yiyorsa windows ne yapıyor diye gittim depolama biriminden alan almış mı diye baktım, m.2 ssd'den gb almış 11GB. Aga bu oyun ne yapıyor.

Hocam boş server gir öyle dene günümüzde dolu serverlerde oyunu çökertmek için bug sistemleri yapıyorlar RAM kullanımını arttırıyorlar bana da çok yaptılar hiç uğraşmadan oyunu sildim ama illa oynayacağım diyorsan boş server gir sorun aynıysa oyuna reset çek veya bilgisayarına bakım yap.
Ayarları düşürdüm azıcık, Ekran kartı vrami düştü 6GB a geldi. 35 kişilik server girdim ama ram hala 15 küsürlerde.

O oyun için gayet normal 10 yıl oldu oyun çıkalı 10 yıldır bu oyunun RAM ihtiyacı hep yüksekti.
Hocam zaten ramlik sıkıntı yok rami bu kadar kullandığını zaten biliyorum. İlk defa başladığım bir oyun değil.
Ekran kartımın VRAM'ini nasıl böyle sonuna kadar kullanıyor. Zaten 8GB ekran kartım

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı