Rust sunucusu için statik IP almak mantıklı mı?

OuzKaan

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlarla oynamak için bir Rust sunucusu kurdum kendi makinemde. Fakat her ne kadar ben bağlanabilsem de onlar bağlanamıyor haliyle. Port açmama rağmen statik IP'ye sahip değilsem bir işe yaramayacağını öğrendim. Bu durumda statik IP almalıyım gibi gözüküyor fakat sosyalde de danışmak istedim. Statik IP almanın dezavantajları, güvenlik sorunları vs. var diye okudum sosyalde. Statik IP alıp bir Rust sunucusu kursam herhangi bir problem olur mu veya daha iyi bir yöntemi var mıdır?

Arkadaşlarla oynamak için bir Rust sunucusu kurdum kendi makinemde. Fakat her ne kadar ben bağlanabilsem de onlar bağlanamıyor haliyle. Port açmama rağmen statik IP'ye sahip değilsem bir işe yaramayacağını öğrendim. Bu durumda statik IP almalıyım gibi gözüküyor fakat sosyalde de danışmak istedim. Statik IP almanın dezavantajları, güvenlik sorunları vs. var diye okudum sosyalde. Statik IP alıp bir Rust sunucusu kursam herhangi bir problem olur mu veya daha iyi bir yöntemi var mıdır?
Üzerine biraz daha koy VDS al bence. Daha iyi alternatifin bu olur ayrıca sisteme yük bindirmemiş olursun. 7/24 erişebilirsin artıları bunlar ama bu konulara yabancıysan sunucunun kurulumunda sorun yaşayabilirsin. Evet statik IP güvenlik açığı oluşturur. IP adresiniz normalde size havuzdan tanımlanır bu yüzden port açtığınızda kararlı iletişim sağlayamazsanız çünkü IP adresiniz siz modemi kapatıp açtıkça,bağlantı koptukça değişebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı