Rust'ta 16 GB RAM yetmiyor

Mustafa Yurtalan

Hectopat
Yer
İstanbul Maltepe
Daha fazla  
Artık oyuna o kadar saçma güncellemeler geliyor ki 16 GB RAM bile yetersiz. Windows 10 kullanıyorum arka planda her şey kapalı olduğu halde MSI Afterburner üzerinden tüm RAM'i kullandığını görüyorum bu da oyunlarda takılmalara ve droplara yol açıyor. İnternet üzerinden izlediğim videolardan izleyip boş depolamayı sanal belleğe çevirdim umarım işe yarar. Tavsiyeleriniz varsa alabilirim oyunda 3000 saatim var cidden artık böyle şeyler can sıkmayan başladı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Genel bir sorunsa bu oyun iyice kafayı sıyırmış demektir. 8 GB RAM ile oynardım eskiden, 10 olsun dediler, 12 olsun dediler en son 16 GB RAM almıştım 1-2 yıl önce. Zaten oynamayı da bırakmıştım o aralar. Şimdi bu hale geldiyse herkese geçmiş olsun diyorum. Genel bir sorun değilse de RAM'i serbest bırakmayan uygulama olabilir. Normalde uygulamalar RAM'i gerektiği kadar meşgul eder ve onu serbest bırakır. Öyle bir sorun da olabilir.

O zaman RAM'inizi yükseltin. Sorunun ne olduğunu yazmışsınız cevabını da yazmışsınız konunun amacı ne anlamadım.
RAM tüketimi azaltıcak bi tavsiye istedim ayrıca cidden yeni RAM almak aklıma gelmemişti bu mucize tavsiye için teşekkür ederim.

Rust yüksek miktarda GPU da kullanan bir oyun bu yüzden buna da bakmalısın. He birde bu oyunda RAM kullanımının hadddi hesabı yok eğer bunu sınırlamazsan oyun RAM'i sömürebildiği kadar sömürür çünkü oyunda büyük bir harita ve Server ağı var.

Rust yüksek miktarda GPU da kullanan bir oyun bu yüzden buna da bakmalısın. He birde bu oyunda RAM kullanımının hadddi hesabı yok eğer bunu sınırlamazsan oyun RAM'i sömürebildiği kadar sömürür çünkü oyunda büyük bir harita ve Server ağı var.
FPS 80-90 larda gezinmekte sırf bu oyun için geçen sene RAM almıştım bidaha sadece 1 oyun için vermeye elim varmıyor doğrusu fiyatlar malum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı