Çözüldü Rust'ta arkadaş ekleme nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
14
Daha fazla  
Merhaba, arkadaşımla yeni Rust'a başladık ve çok az süredir oynuyoruz. Yavaş yavaş öğreniyoruz. Bu sürede videolardan ve forumlardan da destek alıyoruz fakat bazı videolarda oynarken sol altta takım arkadaşlarını gösteriyor oyun yeşil yuvarlak şeklinde. Biz ise oyunda birbirimizi iki yabancı gibi takip ediyoruz. Bunu nasıl yapıyorlar? Oyunda arkadaşımı haritada görebiliyorum mu? Ayrıca o sol aşağıdaki yeşil göstergeyi nasıl yapıyorlar? Tam anlatamadıysam diye ekran görüntüsü de bırakıyorum.

Ekran görüntüsü 2025-01-04 182700.png

Çözüm
Envanteri aç sonra sol altta takım oluştur veya arkadaş ekle yazacak ona bas. Sonra arkadaşının üstüne E tuşuna bas.
3500 saatim var ama 2 senedir oynamıyorum umarım doğru hatırlıyorumdur. :D

Takım ekledikten sonra arkadaşını haritada, ekranda ve sol altta göreceksin.

Modlu sunucularda klan oluşturma olayı var. Arkadaşına hasar falan veremiyorsun ve tekli kapı kilitlerini hepiniz kullanabiliyorsunuz. Modlu oynarsanız Chat'e şunu yazın.
/clan create klan ismi (klan oluşturmak)
/clan invite arkadaşının ismi (arkadaşını klana almak)
Envanteri aç sonra sol altta takım oluştur veya arkadaş ekle yazacak ona bas. Sonra arkadaşının üstüne E tuşuna bas.
3500 saatim var ama 2 senedir oynamıyorum umarım doğru hatırlıyorumdur. :D

Takım ekledikten sonra arkadaşını haritada, ekranda ve sol altta göreceksin.

Modlu sunucularda klan oluşturma olayı var. Arkadaşına hasar falan veremiyorsun ve tekli kapı kilitlerini hepiniz kullanabiliyorsunuz. Modlu oynarsanız Chat'e şunu yazın.
/clan create klan ismi (klan oluşturmak)
/clan invite arkadaşının ismi (arkadaşını klana almak)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Şimdi tekrar girip bakayım dedim de sunucu offline duruma düşmüş. Server kapandı anlamına mı geliyor bu? Biz bunda oyuncu sayısı çok az o sırada öğreniriz diye tercih ettik.

Tamam şimdi düzelmiş. Bir deneyeyim bakalım. Eğer böyleyse çok iyi. Biz eziyet çekiyorduk ya. Hep tarif etmeye çalışıyorduk. Ekranın fotoğrafını çekip WP'den atıyordu o derece :D

Son düzenleme:
Şimdi tekrar girip bakayım dedim de sunucu offline duruma düşmüş. Server kapandı anlamına mı geliyor bu? Biz bunda oyuncu sayısı çok az o sırada öğreniriz diye tercih ettik.

Tamam şimdi düzelmiş. Bir deneyeyim bakalım. Eğer böyleyse çok iyi. Biz eziyet çekiyorduk ya. Hep tarif etmeye çalışıyorduk. Ekranın fotoğrafını çekip WP'den atıyordu o derece :D

Restart yiyor sunucular belirli aralıklarla. O sırada birkaç dakikalıgına offline olabilir.

Restart yiyor sunucular belirli aralıklarla. O sırada birkaç dakikalıgına offline olabilir.
Sunucuda her şeyimiz gitmiş. Bu böyle olması normal mi? Sunucuda her şey sıfırlanıyor mu? Sunucu Wipe yiyince her şey sıfırlanıyormuş. Dün 10 saat boşuna uğraştık o zaman. Çok saçmaymış ya bu. Bu sunucu galiba haftada 2 kere Wipe yiyor o zaman, çok saçma ya.

İki kişi oynuyoruz ve modsuz bir server öneriniz var mı? Madem sıfırdan başlayacağız eğer bildiğiniz varsa onda oynayalım. Bir de Wipe sıklığı ne olursa daha keyifli olur?

Sunucuda her şeyimiz gitmiş. Bu böyle olması normal mi? Sunucuda her şey sıfırlanıyor mu? Sunucu Wipe yiyince her şey sıfırlanıyormuş. Dün 10 saat boşuna uğraştık o zaman. Çok saçmaymış ya bu. Bu sunucu galiba haftada 2 kere Wipe yiyor o zaman, çok saçma ya.

İki kişi oynuyoruz ve modsuz bir server öneriniz var mı? Madem sıfırdan başlayacağız eğer bildiğiniz varsa onda oynayalım. Bir de Wipe sıklığı ne olursa daha keyifli olur?

Oynadığınız sunucu bugün wipe yemiş kontrol ettim ve evet Wipe'da her şey gider.
Bazı sunuculuar 1 hafta bazıları 2 hafta bazıları da aylık wipe yer ama her ayın ilk perşembesi tüm sunucular wipe yer.

Official olarak rustafield EU Low Pop oynayabilirsiniz ama oyunda yeni olduğunuz için çok kez öleceksiniz bunun bilincinde olmak lazım.
Rust, ciddi tecrübe isteyen bir oyundur.
Size tavsiyem Duo veya Trio sunucularda oynamanız olacaktır. Hatta 2X, 3X sunucularda oynarsanız daha iyi olur çünkü sürekli öleceğinizden dolayı tekrar item kasmak zor olmaz.

Su arıtma tesisinin garajına girip çivi tabancası, pompalı gibi silahlarla pusup insanları öldürebilirsiniz. Orada olduğunuzu çoğu kişi beklemeyecektir. Bu taktiği her zaman uygularım ve işe yarıyor. :D

Çok güzel yerlere base atmayın çünkü patlatılma ihtimaliniz artar. Karlık bölgedeki Base'ler, maden kasmış olma ihtimalinizi daha da çok arttırdığı için oradaki Base'ler daha açık hedeftir. Aynı şekilde fırlatma sahasının yanında da yaşamak pek mantıklı değildir. Karakolun veya haydut kampına yakın yerlerde ev kurun. İtemlerinizi oradaki dönüştürücülerde eritirsiniz güvenli bölge olduğu için daha kolay olabilir.

Base duvarlarını asla ters atmayın. Evin ilk 2 kapısı standart tekli kapı olsun. Giriş çıkış animasyonları daha hızlıdır.

Son düzenleme:
Peki oynadığımız server iyi mi yoksa başka bir tane mi bakalım? Biraz araştırdık fazla oyuncu olmayanları tercih edip öyle oyunu anlayın dedikleri için böyle yaptık. Haftada 2 kere galiba Wipe yiyormuş bu da sanki biraz sıkıntı gibi.

Oynadığınız sunucu bence güzel. 2 haftada bir wipe yemesi de yeterlidir ya. Zaten 2 hafta geçmeden raid yersiniz birkaç kez. :D
2 hafta olsa bence de iyi ama haftada 2 kere geliyormuş. Pazar ve Salı günleri. O yüzden gelişmek için çok kısıtlı zaman değil mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı