Füze mi hızlı, drone mu sence? Bu mantıkta çelik kubbenin drone tespiti/bilgi geçme süresini düşünmen gerek. Radar kontrol menzili ile önleme arasındaki fark, önlemenin nerede yapıldığıdır - drone bilğin yanlaya yanlaya gelmiş füze ne... Sanki oreshnik geldi.
Mantık kurma meselesi, jenerasyonel bir durum. Bak örnek: Çelik kubbenin çoktan haber verip herhangi bir şekilde düşürmesi gereken şeyin ağzının ortasına kadar geldiğinde F16 ile düşürülmesi.
"hava şavunşma şimseyşi yadaylayı lalayllayı yapay zekaa iletişim falan filan"... Coğrafyada beyin az, yıkama çok.
Ben buna sinir oluyorum, reklam yapmayı bırakın, ayyaktar falan kiralamayı da - antisini üretmediğin silahı satamazsın, karınca kadar beyin bile bunu bilir. Çipini üretmiyorsun, onu yapmıyorsun, sonra yazılımını yazıyorsun, aynen 15 yıl önce Raspberry Pi yokken ne drone ne 3B yazıcı yapamıyordunuz acaba neden IQ'canlar... Kısacası, burada gelip bana bir şeyi savunmayın, üretmeyi seven biriyim ve ülkede üretim adına nelerin feda edildiğini çok geniş açıdan gördüm, görüyorum. Bir şey üretelim dediğimde neler olduğunu da.