Rusya bu işi abarttı! Rus yapımı drone İzmit’e düştü

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Orlan-10-.webp

Geçtiğimiz günlerde Karadeniz üzerinden Türkiye hava sahasına yaklaşan kimliği belirsiz bir insansız hava aracının Türk F-16’ları tarafından düşürülmesinin ardından, bu kez farklı bir olay İzmit’te yaşandı. Kocaeli’nin İzmit ilçesine bağlı Çubuklubala Mahallesi kırsalında Rus yapımı Orlan-10 model bir insansız hava aracının düştüğü tespit edildi.İzmit’te Rus yapımı Orlan-10 İHA düştüEdinilen bilgilere göre, Çubuklubala Mahallesi kırsalında bulunan […]

Devamı: Rusya bu işi abarttı! Rus yapımı drone İzmit’e düştü
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Nasıl yani çelik kubbe değil de F16 mı düşürdü.
Ne düşürdüğünü düşüneceğine haritayı aç bak bir istemesen de; coğrafi olarak çelik kubbenin koruması gereken yer nere, drone ne zaman farkedildi de nerede düştü...

Çelik kubbe dedikleri zımbırtı füze için değil mi? Bir de tüm Türkiye'yi mi koruyor belli biyeri mi, bilen var mı?
Füze mi hızlı, drone mu sence? Bu mantıkta çelik kubbenin drone tespiti/bilgi geçme süresini düşünmen gerek. Radar kontrol menzili ile önleme arasındaki fark, önlemenin nerede yapıldığıdır - drone bilğin yanlaya yanlaya gelmiş füze ne... sanki Oreshnik geldi.

Biz bilmiyoruz sanki bakmayı sormak ayıp mı anlamadım.
Mantık kurma meselesi, jenerasyonel bir durum. Bak örnek: Çelik kubbenin çoktan haber verip herhangi bir şekilde düşürmesi gereken şeyin ağzının ortasına kadar geldiğinde F16 ile düşürülmesi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

"Hava şavunşma şimseyşi yadaylayı lalayllayı yapay zekaa iletişim falan filan".... Coğrafyada beyin az, yıkama çok.

Ben buna sinir oluyorum, reklam yapmayı bırakın, Ayyaktar falan kiralamayı da - antisini üretmediğin silahı satamazsın, karınca kadar beyin bile bunu bilir. Çipini üretmiyorsun, onu yapmıyorsun, sonra yazılımını yazıyorsun, aynen 15 yıl önce raspberry pi yokken ne drone ne 3b yazıcı yapamıyordunuz acaba neden IQ'canlar... Kısacası, burada gelip bana bir şeyi savunmayın, üretmeyi seven biriyim ve ülkede üretim adına nelerin feda edildiğini çok geniş açıdan gördüm, görüyorum. Bir şey üretelim dediğimde neler olduğunu da.

Son düzenleme:
Füze mi hızlı, drone mu sence? Bu mantıkta çelik kubbenin drone tespiti/bilgi geçme süresini düşünmen gerek. Radar kontrol menzili ile önleme arasındaki fark, önlemenin nerede yapıldığıdır - drone bilğin yanlaya yanlaya gelmiş füze ne... Sanki oreshnik geldi.

Mantık kurma meselesi, jenerasyonel bir durum. Bak örnek: Çelik kubbenin çoktan haber verip herhangi bir şekilde düşürmesi gereken şeyin ağzının ortasına kadar geldiğinde F16 ile düşürülmesi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

"hava şavunşma şimseyşi yadaylayı lalayllayı yapay zekaa iletişim falan filan"... Coğrafyada beyin az, yıkama çok.

Ben buna sinir oluyorum, reklam yapmayı bırakın, ayyaktar falan kiralamayı da - antisini üretmediğin silahı satamazsın, karınca kadar beyin bile bunu bilir. Çipini üretmiyorsun, onu yapmıyorsun, sonra yazılımını yazıyorsun, aynen 15 yıl önce Raspberry Pi yokken ne drone ne 3B yazıcı yapamıyordunuz acaba neden IQ'canlar... Kısacası, burada gelip bana bir şeyi savunmayın, üretmeyi seven biriyim ve ülkede üretim adına nelerin feda edildiğini çok geniş açıdan gördüm, görüyorum. Bir şey üretelim dediğimde neler olduğunu da.

Koyu iktidar düşmanısın anlıyorum ama beni anlamadın sanırım. Çelik kubbe dedikleri şeyin korumasına silahsız İHA da giriyor mu ve şu an etki alanları neresi ve her zaman aktif mi ya da bir ülke ile kriz anında mı aktif ediliyor onu öğrenmek istiyorum sadece, propagandanla ilgilenmiyorum. Bu konuda bilgin var mı?

Son düzenleme:
Koyu iktidar düşmanısın anlıyorum ama beni anlamadın sanırım. Çelik kubbe dedikleri şeyin korumasına silahsız İHA da giriyor mu ve şuan etki alanları neresi onu öğrenmek istiyorum sadece. Bu konuda bilgin var sanırım?
İktidar düşmanı çok komik bir manipülatif cümle - gel seni güzelliğe bağlayayım, kendi sevgisilini fettahcan tadında boşayanlar gibi şeylere bel bağlamayacak, çalışan bir beynim var, e tabi cahilliğe katlanmak zorunda değilim seviyesine bağlı olaraktan.

Sen araştırıp yaz o bilgileri rica ederim, öncelikle silahsız İHA diye belirten sensin MSB'nin "Bakanlık, söz konusu İHA'nın "irtifa, sürat ve boyut olarak tespitinin güç" olduğuna işaret etti." konuya açıklamasına istinaden. Çünkü göKvatan.pdf'te ne kapsama alanı bulabiliyorsun ne de başka bir şey... bu tam senin dediğin gibi... Silahlı İHA ile silahsızın arasında fark var mı sence? Ben senin evine silahlı tecavüzde* bulunsam ya da silahsız, fark ediyor mu senin için? Mehmet Akif Ersoy musun sen? Peki bu arada sen kendini bir şey olarak nitelendirebiliyor musun, koyu, açık, portakal, pensilvanya avokadosu falan? : )

*Heyecanlanma, ilkokul diploması olmadan okuması olmuyor insanların günümüzde çoğunlukla:
Türk Ceza Kanunumuzun 116. Maddesine Göre: "(1) Bir kimsenin konutuna, konutunun eklentilerine rızasına aykırı olarak giren veya rıza ile girdikten sonra buradan çıkmayan kişi, mağdurun şikayeti üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (2) Birinci fıkra kapsamına giren fiillerin, açık bir rızaya gerek duyulmaksızın girilmesi mutat olan yerler dışında kalan işyerleri ve eklentileri hakkında işlenmesi hâlinde, mağdurun şikâyeti üzerine altı aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezasına hükmolunur. (3) Evlilik birliğinde aile bireylerinden ya da konutun veya işyerinin birden fazla kişi tarafından ortak kullanılması durumunda, bu kişilerden birinin rızası varsa, yukarıdaki fıkralar hükümleri uygulanmaz. Ancak bunun için rıza açıklamasının meşru bir amaca yönelik olması gerekir. (4) Fiilin, cebir veya tehdit kullanılmak suretiyle ya da gece vakti işlenmesi halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur."

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı