Rusya'da hazırlık ile birlikte yazılım mühendisliği okunur mu?

bratislavaa

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Rusya'da üniversite okuyan, okumuş tanıdığı olan var mı? Hazırlık, sonrasında yazılım mühendisliği okunur mu? Açıkçası okul fiyatı verildiğini de Türkiye'de ki gibi aylık masrafla orada da okunuyor araştırmalarıma göre. Okul fiyatı da inanılmaz uçuk değil. Üniversitede ilk 400 de. Fikirleriniz neler? Şimdiden teşekkür ediyorum.

Daha önce Rusya'ya gitmedim veya okumadım ama;

Global ilk 400.de bulunan bir üniversitede ingilizce yazılım mühendisliği okumanın Türkiyeden 100 kat daha prestijli ve geleceği aydınlık olduğu kesin. Sizin yerinizde olmak isteyen birsürü kişi vardır. Böyle bir fırsatınız varsa kaçırmayın derim.

(Sadece şu an bulunan savaş durumundan dolayı bir eksi yaşayabilir misiniz onu düşünün bence)

Daha önce Rusya'ya gitmedim veya okumadım ama;

Global ilk 400.de bulunan bir üniversitede İngilizce yazılım mühendisliği okumanın Türkiye'den 100 kat daha prestijli ve geleceği aydınlık olduğu kesin. Sizin yerinizde olmak isteyen bir sürü kişi vardır. Böyle bir fırsatınız varsa kaçırmayın derim.

(Sadece şu an bulunan savaş durumundan dolayı bir eksi yaşayabilir misiniz onu düşünün bence)

Hayır Rusça eğitim. Ama şu an Türkiye'de İngilizce hazırlık okuyorum.

“Rusya da okuyan arkadaşımdan alıntı”

🇷🇺 Rusya

Bursları ITMO ve Petersburg Devlet Üniversitesi hariç her ülkede bulunan Rusya Eğitim bakanlıklarına bağlıdır. https://www.instagram.com/rusevi_ankara?igsh=MXFkcWp4YmJpYnF2bw== Burslarla ilgili bilgi içeren ve başvuru yapacağınız site; Образование в России для Иностранцев | Official website for the selection of foreign citizens to study in Russia

Burslar tüm okul masraflarınız + cebinize okuldan okula değişecek şekilde 3500-7000 ruble para koyar.

Rusya'ya öğrenci olarak ayak bastığınız an çalışma iznine ve oturma iznine sahip olursunuz. Mezun olduğunuzda ise 6 ay içerisinde vatandaşlık işlemlerini başlatabilirsiniz.

En bilinen üniversiteler;

MÜHENDİSLİK

1.BAUMAN DEVLET UNİVERSİTESİ

Rusya'nın mühendislik okuludur. Moskova'da bulunur, daha çok Rus şirketlere hizmet eder.(Siyasetle alakalı fakültesi Rus meclisi olan DUMA'nın içinde bulunur.)

2.BUYUK PETRO PETERSBURG POLİTEKNİK UNİVERSİTESİ

Yazılım ve siber güvenlik alanında çok güçlüdür. 120'den fazla fakülteye, 128 adet spor dalına ev sahiliigi yapabilecek kapasiteye, 14 kliniğe sahiptir. Mezunları daha çok Avrupa'lı şirketlerde çalışırlar. Vladimir Lenin'in ve bir sürü Rus yöneticinin mezun olduğu okuldur.

3.MIPT

Rusya'nın MİT'si olarak bahsedilir fizik ve teorik alanlarda çok güçlüdür.

TIP

1.SECHENOV UNİVERSİTESİ

Tıp alanında en köklü olan üniversitedir ama bence Rusya'da tıp okumayın.

EKONOMİ, ULUSLARASİ İLİSKİLER vb

1.HSE

Rusya'nın en iyi ekonomi ve işletme okuludur. İngilizce programlari çokça var.

2.RUDN

Bir arkadaşım okuyor. Türk öğrenci fazla ve Türklere yardım ediyorlar mezun olanlar ve yüksek lisans yaparlar aylık 1.5 milyon ruble(750 bin TL) kazanıyor. Rusya'nın buradan kat ve kat daha ucuz olduğunu düşünürsek çok iyi para isteyenler baksın derim.

Genel olarak saydığım unilerde Türk ogrenciler var çoğu uluslararası üniversiteler. Aracı şirketlere bulaşmayın 2-3 katı para ödersiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı