Rusya'dan S-400 alarak ne yapmaya çalışıyoruz?

  • Konuyu başlatan Silinen üye 458979
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 156
  • Görüntüleme 6B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam, sen biriyle kavga ettiğin zaman, haber mi veriyorsun? Ülkeler stratejisini paylaşmadan vurabilir.

Yok, ondan bahsetmemiştim hocam. Artık eskisi gibi sık savaşlar olmuyor. Ondan dolayı dönem farkını belirttim.
 
Din kısmına yatırım yapacağımıza, kendi silahlarımıza ve teknolojimize yatırım yapsaydık şu an bu durumda olmazdık.
 
Zamanında teröristler Suriye sınırından ülkeye roket yağdırıyordu. Bir sürü kardeşimiz can verdi. Bir hava savunma sistemimiz olsaydı kimse ölmezdi.
Bakınız 'Demir Kubbe' nasıl indiriyor füzeleri.

Bize bir HSS şarttı. Amerika vermedi Rusya'dan aldık. Bugün Akdeniz ve Ege karışık Yunan jetleri sınırları zorluyor. Eğer S400 olmasa o Yunan jetleri çok rahat sınır ihlali yapar. Akdeniz ve Egede caydırıcı bir unsurdur.

S400'lerin aktif olmadığını nereden biliyorsunuz? Dedenizin evi mi bu gidip bakacaksınız? S400ü alan aktive de eder. Amerika'nın bu kadar kudurduğuna bakınca iyi ki de almışız diyorum. Çıldırmalarının bir sebebi olmalı.

Yorumları okurken insanın beyni zonkluyor. Bu arkadaşları orduya falan almak lazım. Baksana askerlerin, stratejistlerin, politikacıların düşünmediklerini düşünüyorlar. İlginç doğrusu.
 
Ya reis madem aktif edemeyeceksin.

S400 hazır şu an.
Ayrıca bakın arkadaşlar olay sadece S400 değil. Onun teknolojisini de öğrenmen gerek.
Nasıl daha önce F16'nın kodlarını kırdılar ise ( biliyorsunuzdur o mühendisler şehit edildi hatta) gene bir yolunu bulursun.
 
Yapıyoruz dediğin bi MPT var bi de SİHA'lar var. Hiç Türk avcı veya bombardıman uçağı gördün mü? Sözde uçak gemisi yapıyorduk. Ne oldu gemiye?
Hocam uçak gemisine gerek yok. Okyanus ülkesi değiliz ki. Daha mantıklı şeyler yapmalıyız ki yapıyoruz da zaten. Türkiye eskisi gibi değil artık. Zaten Dünya'nın en güçlü ordularından birisi, bunu herkes biliyor ve kabul ediyor.
 
Ya reis madem aktif edemeyeceksin savaş olmadan, ne diye ekonomik kriz varken S-400 aldın? Erteleseydin ya. Millet açken füzeleri mi kemirecek anlamıyorum. Adamlar bizi o kadar uyardı da almayın diye, erteleyin diye.
S-400 yıllardır süregelen denge politikasının bir uygulamasıdır. Dibindeki Yunanistan'da S-300 varken Orta Doğu'da büyük güç olma yolunda giden israilde müşkülüstü teknoloji varken bizim böyle bir şeyi en azından tehdit unsuru olarak bulundurmamız gerekiyordu. Bununla beraber her ne kadar savunma ülkesi ve savunma odaklı olduğumuz algısı olsa da asıl gönderi Türkiye'nin sadece S-400 projeleriyle sınırlı kalmayacağı daha fazla silah teknolojilerine ağırlık vereceğini göstermiş oldu. S-500 projesinin söz kesimi de bunun doğal sonucu. Tabi dış politikada işler nasıl gider onu zaman gösterecek.
 
İki ucu şey olan bir yerdeyiz. Sağ gitsen soldan, sola gitsen sağdan yiyoruz. Top seviye ekonominin olmazsa böyle oyuncağa dönersin bak Çin'e :) Yıllar önce alay ediliyordu.

ABD yıllar boyunca oyalar, durur bir şey de alamazsın onlar mı savunma sistemini verecek? Elimizdeki füzeler S-400 gücünde değil kafamıza bir tane füze atsalar bunları ne ile vuracaksın? Ek olarak sadece füze de değil bu sistem, radar vb. gibi olayları var. Suriye'deki olay, vurduğumuz uçağın intikamını alma düşünceleriydi.

Zaten bizi kendi başımıza bıraksalar, bu durumda olmazdık. ABD bize parayla satmadığı silahı, araçları terör örgütlerine veriyor, Avrupa'dan da bu örgütlere gelen yardımın haddi hesabı yok.

Her şeye rağmen bunlara karşı daha iyi poz alabilirdik ama işte alamıyoruz, çok detay yazdırmayın.
 
Yapıyoruz dediğin bir MPT var bir de SİHA'lar var.

Cahilsin. Arştırmıyorsun. Kabullenemiyorsun.

Hiç Türk avcı veya bombardıman uçağı gördün mü?

O dediğin uçaklar için ABD ömrünü verdi. Eğer geçmişte senin uçak fabrikasını muheteşem siyasetçileriniz kapattırmasaydı belki bir uçağımız olurdu.
 
Zamanında terör Suriye sınırından ülkeye roket yağıyordu. Bir sürü kardeşimiz can verdi. Bir hava savunma sistemimiz olsaydı kimse ölmezdi.
Bakınız demir kubbe nasıl indiriyor füzeleri.

Bize bir hss şarttı. Amerika vermedi Rusya'dan aldık. Bugün Akdeniz ve ege karışık yunan jetleri sınırları zorluyor. Eğer S400 olmasa o yunan jetleri çok rahat sınır ihlali yapar. Akdeniz ve egede caydırıcı bir unsurdur.

S400'lerin aktif olmadığını nereden biliyorsunuz? Dedenizin evi mi bu gidip bakacaksınız? S400ü alan aktive de eder. Amerika'nın bu kadar kudurduğuna bakınca iyi ki de almışız diyorum. Çıldırmaşarının bir sebebi olmalı.

Yorumları okurken insanın beyni zonkluyor. Bu arkadaşları orduya falan almak lazım. Baksana askerlerin, stratejistlerin, politikacıların düşünmediklerini düşünüyorlar. İlginç doğrusu.
L*n taş mı yiyeceğiz biz? Adamı hasta etmeyin. Ekonomik kriz var diyorum size, hazinede para yok ona rağmen gidip S-400 alıyorlar. Doğru düzgün aktif olup, çalışıp çalışmadığı da belli değil. Almasaydık demiyorum daha geç alsaymışız ya.
 
Cahilsin, araştırmıyorsun, kabullenemiyorsun.



O dediğin uçaklar için ABD ömrünü verdi. Eğer geçmişte senin uçak fabrikasını muhteşem siyasetçileriniz kapattırmasaydı belki bir uçağımız olurdu.
Hocam o tür uçakları ABD kimseye vermiyor, kaldı ki kimse üretemiyor bile. Örneğin bombardıman uçak modeli olan B-2 Spirit uçak modelini ABD dışında kimse üretemiyor. Arkadaşlar galiba Türkiye'nin süper güç olduğunu falan sanıyor. :D
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı