RX 460 FX 8120 sistem kasıyor

Xa1m

Decapat
Merhabalar, son zamanlarda şikayetçi olduğum bir durum var. Sistemim çok kasıyor. Sistemim şu şekilde:
Ekran kartı: ASUS ROG STRIX AMD RX 460.
İşlemci: AMD FX8120.
RAM: 16 GB.
Anakart: ASUS M5A78L-M LX2.
PSU: Nagas N500 SY 650.

Anakartımın darboğaz yaptığını düşünüyorum, yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler.

PC-Builds gibi darboğaz gösteren saçma sapan siteleri kullanmayın... Hep yalan yanlış bilgiler içeriyor. Daha geçen bir arkadaşa 3600X ile RTX 2060 darboğaz yapar demiş site.

@Xa1m Kasıyor derken? Sistem mi yavaş, yoksa oyunlarda düşük FPS falan mı yaşıyorsunuz? Kasıyor olayını biraz daha açar mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi oyunda sorun yaşıyorsun? Kullanım ve dereceler ne durumda? Hangi çözünürlükte darboğaz yaşadığını düşünüyorsun? Ayrıca FX serisi ölü, bir o kadar da performanssız.
Valorant CS:GO Fortnite aklına gelebilicek bütün oyunlarda yaşıyorum internetten normalde kaç fps almam gerektiğine baktım Valorant ve CSGODA 120-200 arası fortnitedada 70-90 rahat alabiliceğim yazıyor fakat ben 45 fps altı alıyorum hepsinde
PC-Builds gibi darboğaz gösteren saçma sapan siteleri kullanmayın... Hep yalan yanlış bilgiler içeriyor. Daha geçen bir arkadaşa 3600X ile RTX 2060 darboğaz yapar demiş site.

@Xa1m Kasıyor derken? Sistem mi yavaş, yoksa oyunlarda düşük FPS falan mı yaşıyorsunuz? Kasıyor olayını biraz daha açar mısınız?
Her ikisindede hem düşük fps hemde video izlerken ses kayması gibi sorunlar oluşuyor kasmadan dolayı

Anakart darboğaz yapmaz. Belki bios güncel değilse işlemciyi tam desteklemez. Ekran kartın biraz düşük seviye olduğundan problem yaşıyorsundur.
Yazdığın oyunlarda çok fps almak için işlemcinin güçlü olması gerekiyor. İşlemcinin o anakartta hangi biosu istediğine bak. Gerekirse güncelle. Zaten tek çekirdek performansı iyi değil o işlemcinin.

PSU nuzda sıkıntı olduğunu düşünüyorum ve düşük FPS sorunu olarak oyunda "gölgelendirici önbelliği" diye bir seçenek var bunu açmazsanız ekran kartınızı yorar ve düşük FPS sorunlarında diye biliyorum.

Yazanlara çok teşekkür ederim,sizce bilgisayarımdaki bazı parçaları değiştirmeli miyim (Ekran Kartı,İşlemci hariç çünkü onlar zaten +100 FPS vericek civarda)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı