mehmetfh16
Kilopat
Daha fazla
Dün sabah donanımlar için temizlik yaptım. Ekran kartı, RAM, anakart ve CPU Fanını temizledim (kasayı temizlemedim çünkü iki güne kadar daha geniş olan yeni bir tane alacağım) ve sonrasında donanımları yerine taktım.
Her şey güzel, Forza Horizon 3 oynuyorum (2 saat oynadım) ve RAM kullanımı 80xx MB'a kadar dayandı. GPU ise maksimum 55 derece olmuştu muhteşem. Oyunu kapatmaya çalıştım ama nafile bilgisayar artık donmuştu, CTRL+ALT+DEL dahi işe yaramıyordu. Elektriği kesmek yerine beş dakika kadar oyle biraktım beş dakika sonrasında mouse ekranda donarak da olsa hareket ediyordu sabırla oyunun kapanmasını bekledim (alt+f4) oyun kapandı bilgisayar kendine geldi sonra bilgisayarı kapattım fişleri de çektim.
Aradan bir saat geçti tekrar bilgisayarı açmaya çalıştığımda ise 'sinyal yok' yazıyordu monitörde. Eski ekran kartımda bir çok kez başıma gelmişti düzelir sandim ekran kartını çıkardım taktım ama olmadı.
Çözüm için denenmiş adımlar;
Sistem;
Her şey güzel, Forza Horizon 3 oynuyorum (2 saat oynadım) ve RAM kullanımı 80xx MB'a kadar dayandı. GPU ise maksimum 55 derece olmuştu muhteşem. Oyunu kapatmaya çalıştım ama nafile bilgisayar artık donmuştu, CTRL+ALT+DEL dahi işe yaramıyordu. Elektriği kesmek yerine beş dakika kadar oyle biraktım beş dakika sonrasında mouse ekranda donarak da olsa hareket ediyordu sabırla oyunun kapanmasını bekledim (alt+f4) oyun kapandı bilgisayar kendine geldi sonra bilgisayarı kapattım fişleri de çektim.
Aradan bir saat geçti tekrar bilgisayarı açmaya çalıştığımda ise 'sinyal yok' yazıyordu monitörde. Eski ekran kartımda bir çok kez başıma gelmişti düzelir sandim ekran kartını çıkardım taktım ama olmadı.
Çözüm için denenmiş adımlar;
- CMOS reset. (İşe yaramadığı için BIOS pilini çıkardım bekledim taktım olmadı. )
- RAM, ekran kartı ve HDD çıkardım tekrar taktım.
- BIOS en güncel sürümde fakat bir alt sürüme düşürdüm olmadı, en güncel sürüme tekrar güncelledim yine olmadı.
- Ekran kartı yuvasını temiz bir diş fırçası ile temizledim ve içinde fırça kılı kalmış olabilir diye hava da tuttum.
- Ekran kartını tekrardan temizledim.
Sistem;
- Intel i5 3470
- 8 GB DDR3 RAM
- 500GB Seagate HDD
- Sapphire RX 460 2 GB
- 500W Xigmatek PSU