Çözüldü RX 460 görüntü vermiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mehmetfh16

Kilopat
Daha fazla  
Dün sabah donanımlar için temizlik yaptım. Ekran kartı, RAM, anakart ve CPU Fanını temizledim (kasayı temizlemedim çünkü iki güne kadar daha geniş olan yeni bir tane alacağım) ve sonrasında donanımları yerine taktım.

Her şey güzel, Forza Horizon 3 oynuyorum (2 saat oynadım) ve RAM kullanımı 80xx MB'a kadar dayandı. GPU ise maksimum 55 derece olmuştu muhteşem. Oyunu kapatmaya çalıştım ama nafile bilgisayar artık donmuştu, CTRL+ALT+DEL dahi işe yaramıyordu. Elektriği kesmek yerine beş dakika kadar oyle biraktım beş dakika sonrasında mouse ekranda donarak da olsa hareket ediyordu sabırla oyunun kapanmasını bekledim (alt+f4) oyun kapandı bilgisayar kendine geldi sonra bilgisayarı kapattım fişleri de çektim.

Aradan bir saat geçti tekrar bilgisayarı açmaya çalıştığımda ise 'sinyal yok' yazıyordu monitörde. Eski ekran kartımda bir çok kez başıma gelmişti düzelir sandim ekran kartını çıkardım taktım ama olmadı.

Çözüm için denenmiş adımlar;
  1. CMOS reset. (İşe yaramadığı için BIOS pilini çıkardım bekledim taktım olmadı. )
  2. RAM, ekran kartı ve HDD çıkardım tekrar taktım.
  3. BIOS en güncel sürümde fakat bir alt sürüme düşürdüm olmadı, en güncel sürüme tekrar güncelledim yine olmadı.
  4. Ekran kartı yuvasını temiz bir diş fırçası ile temizledim ve içinde fırça kılı kalmış olabilir diye hava da tuttum.
  5. Ekran kartını tekrardan temizledim.
Kart çalışıyor fanlar dönüyor fakat görüntü vermiyor şu anda bunları onboard kullandığım için yazıyorum. Şu anda onboard kullanırken ekran kartı anakart üzerinde çalışıyor fakat ruh gibi. PC algılamıyor.

Sistem;
  • Intel i5 3470
  • 8 GB DDR3 RAM
  • 500GB Seagate HDD
  • Sapphire RX 460 2 GB
  • 500W Xigmatek PSU
rx460_no_signal.jpg rx460_no_signal2.JPG

Çözüm
Kader ortağı dedikleri o olsa gerek kardeşim boşa tamire gönderme görüntü vermesse chipde sorun var ona da 200 derecede sıcak hava yaparlar veya pişirirler olursa belki 1 ay belki 5 ay belki 6 sene belli olmaz yani 460 modelinin genelinde bu sorun var nedense

Her türlü çözümü denedim olmadı. Bugun kargo şirketine kartı verip tamire gonderiyorum. Bunu yapmamın sebebi ise Max 120TL ücret çıkacağı (aradım durumu anlatıp fiyat sordum.) Çöpe atmaya kıyamadım yenisini de alamam da şu anda. Durumunuz benimki gibi ise garantiye, garanti bitmiş ise tamire gonderebilirsiniz.
Kader ortağı dedikleri o olsa gerek kardeşim boşa tamire gönderme görüntü vermesse chipde sorun var ona da 200 derecede sıcak hava yaparlar veya pişirirler olursa belki 1 ay belki 5 ay belki 6 sene belli olmaz yani 460 modelinin genelinde bu sorun var nedense

Her türlü çözümü denedim olmadı. Bugun kargo şirketine kartı verip tamire gonderiyorum. Bunu yapmamın sebebi ise Max 120TL ücret çıkacağı (aradım durumu anlatıp fiyat sordum.) Çöpe atmaya kıyamadım yenisini de alamam da şu anda. Durumunuz benimki gibi ise garantiye, garanti bitmiş ise tamire gonderebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı