RX 460 için overclock önerisi

alisamed

Hectopat
Daha fazla  
RX 460 ekran kartını kullanıyorum, oyunlarda daha yüksek performans elde etmek için hangi overclock değerlerini yükseltmeliyim ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle kartınız güç bağlantısı gerektirmeyen bir model ise OC yaptığınızda ekranın siyahlaşması vs. gibi sorunlarla karşılaşırsınız. Eğer ekstra güç bağlantısı olan bir modelse de 70-80 Mhz Core Clock arttırıp, bellek frekansını olabildiğince yükselterek performans artışı yaşayabilirsiniz. Ancak bu artış sizi 50 FPS'den 52 FPS'ye çıkaracaktır. Ciddi bir şey beklemeyin.

bendede aynı karttan var. 2gb asus marka ben power limit ve memory clock u fulluyorum core clock ellemiyorum.
Ne kadar etkisi oluyor ?

Öncelikle kartınız güç bağlantısı gerektirmeyen bir model ise OC yaptığınızda ekranın siyahlaşması vs. gibi sorunlarla karşılaşırsınız. Eğer ekstra güç bağlantısı olan bir modelse de 70-80 Mhz Core Clock arttırıp, bellek frekansını olabildiğince yükselterek performans artışı yaşayabilirsiniz. Ancak bu artış sizi 50 FPS'den 52 FPS'ye çıkaracaktır. Ciddi bir şey beklemeyin.
Merhaba , ekran kartımın üstünde 6 pin giriş var bu mudur acaba ek güç kablosu ?

Evet 6 pinlik güç girişinden bahsediyorum. RX 460 kartların çoğunluğu gücünü direkt olarak anakart üzerinden alır. Ancak dediğim gibi GPU'da OC yapmak pek performans kazandırmıyor.

Evet 6 pinlik güç girişinden bahsediyorum. RX 460 kartların çoğunluğu gücünü direkt olarak anakart üzerinden alır. Ancak dediğim gibi GPU'da OC yapmak pek performans kazandırmıyor.
Evet ekte göründüğü gibi giriş var ve hep takılı fakat birkaç sorun almaya başladım.Mesela ekran kartı sürücüsü bağlantıyı kesti ve bu durumdan kurtuldu gibi sorunlar , O.C ayarlarını geri çekmeme rağmen hala sorun devam ediyor.Yardımcı olabilecek misiniz ?

Dosya Ekleri

• 1231231.png
    1231231.png
    124,6 KB · Görüntüleme: 167
En kötü ihtimalle sürücü yazılımını tamamen silip tekrar yüklersiniz sorun ortadan kalkar. Ekran kartınıza o kadar kısa sürede temelli bir hasar vermiş olma şansınız yok.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı