RX 460 renkler çok soluk gözüküyor

Quiver91

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba bilgisayarı açtığım zaman ekranda renk sorunu var. Renkler çok soluk ve pixel bozuk gibi gözüküyor fakat herhangi bir oyun açtığım renkler düzeliyor. Oyundan çıktığım zaman tekrardan aynı sorunu yaşamaktayım çözümünü bilen var ise yardımcı olabilir mi?
Not: Ekran kartı: Radeon RX 460 OC.
Örnek resimleri yüklüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba bilgisayarı açtığım zaman ekranda renk sorunu var. Renkler çok soluk ve pixel bozuk gibi gözüküyor fakat herhangi bir oyun açtığım renkler düzeliyor. Oyundan çıktığım zaman tekrardan aynı sorunu yaşamaktayım çözümünü bilen var ise yardımcı olabilir mi?
Not: Ekran kartı: Radeon RX 460 OC.
Örnek resimleri yüklüyorum.

AMD ekran kartı sürücünüzde renk ayarı varsa oradan yapabilirsiniz ama hatırladığım kadarıyla yoktu diye biliyorum...

İlk önce ekran kartı sürücüsünün ayarlarını sıfırlayın, ayarlardan kaynaklı ise pikselleşme sorunu çözme ihtimali var.

Ayarlar > Ekran > Piksel Biçimi'nin RGB 4:4:4 Full RGB olduğundan emin olun, renk soluk geliyor ise monitör kaynaklı veya bu ayardan dolayı olabilir.

Pikselleşme için ise bir şey diyemiyorum, siz görselleri ekleyince bilgim var ise tekrardan yazarım.

Oyun açık ve kapalı iken resimler bu şekildedir.

Oyun açık ve kapalı iken resimler bu şekildedir.
@Kolsuz İtachi

Masaüstü için ayrı oyun için ayrı AMD arayüzünden renk atamış olabilirsiniz.

Olabilir ama nasıl düzeleceğini bilmiyorum. Gerçekten çok can sıkan bir problem.

İlk önce ekran kartı sürücüsünün ayarlarını sıfırlayın, ayarlardan kaynaklı ise pikselleşme sorunu çözme ihtimali var.

Ayarlar > ekran > piksel biçimi'nin RGB 4:4:4 Full RGB olduğundan emin olun, renk soluk geliyor ise monitör kaynaklı veya bu ayardan dolayı olabilir.

Pikselleşme için ise bir şey diyemiyorum, siz görselleri ekleyince bilgim var ise tekrardan yazarım.

@İsmetcelal33
Sizin dediğinizi ayarlardan yapamadım fakat AMD softwareden baktığım zaman 4:4:4 RGB olarak gözüküyor.

Dosya Ekleri

• oyun açık.jpg
    oyun açık.jpg
    377,3 KB · Görüntüleme: 36
  • oyun kapalı.jpg
    oyun kapalı.jpg
    547,3 KB · Görüntüleme: 28
  • oyun kapalı22.jpg
    oyun kapalı22.jpg
    272,6 KB · Görüntüleme: 38
  • oyunn acık.jpg
    oyunn acık.jpg
    223,3 KB · Görüntüleme: 30
Radeon Software de ayarlara gelip, sistem sekmesinden, fabrika ayarlarına sıfırlayı kullanıp, tekrar deneyin isterseniz, fotoğraftan tam çıkartamasam da bana fazla pikselliğin sebebi çok fazla keskinlik gibi geldi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı