RX 460 sistem 720P ile düşük FPS GTA 5 oynama sorunu

Emirkadi

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhabalar. Hemen konuya geçmek gerekirse; Elimde ASUS Dual RX 460 2GB ekran kartı var. İnternette baktığım benchmark testlerinde oyun rahat bir şekilde 1080P'de 60 FPS'i görüyor. Ama benim bilgisayarımda 720p'de 30-40 bazen 20 FPS'i buluyor. Açıkçası bütün oyun zevkimi kaçırıyor. Tek isteğim oyunu 60 FPS'te oynayabilmek. Ayarlar Normal veya high olsun FPS'te bir oynama olmuyor. Forumda bir arkadaş açtığım başka bir konuda 1080P'de bu sorunun gidebileceğini söyledi. Benim de aklıma VSR (Virtual Super Resulition) kullanmak geldi. Masaüstünü 1080p yaptım ama GTA 5'te bu çözünürlük gözükmüyor. Bunu nasıl aktif edebilirim, eğer olabiliyorsa. Yardımlarınızı bekliyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
Driver güncel mi ? VSR olmazsa MSAA açabilirsin.

Reflection MSAA x8, normal MSAA kapalı oynuyorum. Açınca bir şey fark etmiyor. VSR kullanmak istememin tek sebebi geçici olarak idare etmesi, oyun 45-30 FPS oynanıyor ama 60 FPS keyfi ayrı bir güzel. Monitör almayı biraz ertelemem gerekti, harddisk alacağım.

Reflection MSAA x8, normal MSAA kapalı oynuyorum. Açınca bir şey fark etmiyor. VSR kullanmak istememin tek sebebi geçici olarak idare etmesi, oyun 45-30 FPS oynanıyor ama 60 FPS keyfi ayrı bir güzel. Monitör almayı biraz ertelemem gerekti, harddisk alacağım.
Oyun zaten 60FPS sabit çalışmaz o kartta Technopat' ın videosunu izle. İlk yerler 60FPS ama ondan sonra hep 45-50 civarına düşüyor. Nedense RX460 GTA V performansı iyi değil. Doom ve HITMAN gibi oyunlarda rakibi GTX 1050' yi geçiyor ya da aşağı yukarı aynı oluyor ama GTA V' de GTX 750Ti ile kapışıyor. Ayarları Technopat' ın çektiği videodaki gibi yap bir de MSAA x2 yap.

1080P 60fps rahat çalışıyor demişsin,RX 470 4G kullanıcısı olarak en yüksek ayarlar msaa kapalı ve 1080p de 60 fps sabit alamıyorum ben. Bence beklentin biraz fazla gibi.

Bence ekran kartında da, oyunda da sıkıntı yok. Geçen Far Cry Primal oynarken oyun birden 7-8 FPS'ye düştü. Kullanılabilir RAM miktarına bakınca, şok oldum. 16 GB belleğin, 10GB'si donanıma ayrılmış. Ramlerin yerini değiştirince düzeldi. Kullanılabilir RAM miktarını kontrol et bence.

MSİ Afterburner ile sonuçlara bir daha baktım. Şehir içinde arabayla giderken GPU kullanımı %45-40 arası geziyor. Ayarları bellek el verdiğince fulledim. 2x MSAA açık. Texture Quality High, Her şey Very High geri kalanınca. Bu kadar darboğaz olması biraz garip değil mi? Yani çok fazla.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı