RX 460 sistem işlemci ve anakart önerisi

alpknkc

Kilopat
Makaleler
3
Daha fazla  
Şu an kullandığım sistem şu şekilde:
  • Anakart : ASUSTeK M5A78L-M LX3
  • Ekran kartı : MSİ RX460 4 GB 128Bit OC.
  • İşlemci : AMD FX 6100 Six Core Processor, 3.30 GHz
  • RAM : 16 GB DDR3 1600mhz (8x2)
  • Kasa: Gigabyte GZ-X2 420W ATX Kasa
Ekran kartını yeni değiştirdim. Ayrıca 8 GB RAM ekledim sisteme. Farklı markalar, MHz'leri aynı fakat biri CL11 diğeri CL13. Ama herhangi bir sıkıntı yaşatmadı şu ana kadar bana. Şu an gayet memnunum. Battlefield 1'de yüksek ayarda 40-50 FPS arası alıyorum. Aslında önceliğim çok eski bir model olduğu ve Sata3 desteklemediği için anakartı değiştirmek. Fakat daha sonra alacağım işlemciye karar veremediğim için anakart konusunda da bir karara varamadım.

Eğer AMD işlemciyle devam edersem kafamda FX 8350 var. Kafamdaki anakart ise MSI 970A GAMING PRO CARBON.

Önce anakartı alıp işlemci bütçesini ayarlayana kadar eski işlemciyle yola devam edeceğim. Bu işlemci ve anakart yaklaşık olarak 1300 TL civarı tutuyor. Bu bütçeyle İntel bir sistem dizsem nasıl olur? Hangisini önerirsiniz ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Intel sistemi öneririm. Önce anakartı alıp sonra işlemci alıp uzatmak yerine, B150m Bazooka Anakart ve Intel I5 6402P aynı fiyata tekabül ediyor aşağı yukarı. Daha mantıklı bir seçim olacaktır. Lakin gelecek aylarda AMD'nın RYZEN işlemcileri çıkacak. Biraz bekleyin derim.

Intel sistemi öneririm. Önce anakartı alıp sonra işlemci alıp uzatmak yerine, B150m Bazooka Anakart ve Intel I5 6402P aynı fiyata tekabül ediyor aşağı yukarı. Daha mantıklı bir seçim olacaktır. Lakin gelecek aylarda AMD'nın RYZEN işlemcileri çıkacak. Biraz bekleyin derim.

Önce anakart almakta ki maksadım para biriktirerek parça parça alacağım. Anakart konusunda şu an biraz sıkıntı yaşıyorum. 5-6 yıllık sanırım. Daha sonra para biriktirdiğimde işlemciyide yanına alıcam. En iyisi dediğin gibi RYZEN'i bekleyip göreyim. Eğer AM3+ olacaksa anakartı ona göre alırım hemen.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı