RX 460 sistemde fare hareket ettirilince FPS düşüyor

Rita

Hectopat
Herhangi bir oyunda fareyi hareket ettirmeden sadece WASD tuşları ile hareket ettiğimde hiçbir sorun yok, her şey normal fakat fareyi hareket ettirmemle birlikte örneğin 90-100 FPS arası oyun 30-40 FPS'lere düşüyor ve bu can sıkıyor. Tom Clancy's Rainbow Six: Siege'de sabit 80-90 FPS alabiliyorum fakat fareyi hareket ettirince 30'a düşüyor.
Garip bir şekilde farenin uygulamasından Hertz'i 500'den 125'e düşürdüğümde sorun düzeliyor fakat normal olarak bu sefer de farenin akıcılığı çok bozuluyor. 1000 Hertz var fakat onu denemeye bile korkuyorum. Hertz 500 iken Rainbow'da tek kişilik bir yerel sunucu açtığımda sorun olmuyor, fakat çok oyunculuya girdiğimde de kasmalar aynı şekidle başlıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Anakart: FM2A68m DG+3 ASRock.
İşlemci: AMD X4 845 3.8 GHz işlemci.
Ekran Kartı: RX 460 Sapphire 2 GB tek fan.
PSU: Zalman ZM500 txii 500W.
Bellek: 2x4GB Team 8 GB RAM.

İşlemci değiştirerek. FX6300 ile aynı sorunları yaşıyordum 4.2GHZ'de ancak takılmalar gitti 4.5ghz'de de FPS'im arttı hala çok değil çok darboğaz oluyor. x4 845 FX6***'dan çok daha düşük. 2çekirdek 4thread bir işlemci maalesef artık iş görmüyor. OC yapmayı deneyebilirsiniz ancak çok ümitli değilim.

İşlemci değiştirerek. FX6300 ile aynı sorunları yaşıyordum 4.2GHZ'de ancak takılmalar gitti 4.5ghz'de de FPS'im arttı hala çok değil çok darboğaz oluyor. x4 845 FX6***'dan çok daha düşük. 2çekirdek 4thread bir işlemci maalesef artık iş görmüyor. OC yapmayı deneyebilirsiniz ancak çok ümitli değilim.
Cevabınız için teşekkür ederim hocam, bende değiştirmeyi planlıyordum fakat pek bu işlerden anlamıyorum. Nasıl bir işlemci almam gerekiyor? Anakartıma vs. uyacak mı? Öneri verebilirseniz çok sevinirim, 4000TL'e kadar bütçe ayırabilirim.

Cevabınız için teşekkür ederim hocam, bende değiştirmeyi planlıyordum fakat pek bu işlerden anlamıyorum. Nasıl bir işlemci almam gerekiyor? Anakartıma vs. uyacak mı? Öneri verebilirseniz çok sevinirim, 4000TL'e kadar bütçe ayırabilirim.
4000TL'ye yeni sistem düzebiliriz. Anakart,işlemci,RAM değişimi ile şuan Ryzen'lar çok pahalı ileriye dönük bir sistem için İntel tavsiye derim parçalar;

İşlemci
Anakart
RAM
En uygun fiyatlı ve yeterli olanları seçtim. Boş yere 1500TL'lik RAM'e ya da Anakarta gerek yok. Bu parçalar işinizi görür 1000+ kadar da fazlanız kalır ona da PSU yeterli ise yine uygun fiyatlı 400TL civarında bir kasa alınır. Zaten ekran kartı stokları berbat ve en az 2022'ye kadar böyle devam edecek eğer 2sene öncesi olsaydı ekran kartlı ve biraz daha güçsüz bir CPU seçerek yol gösterirdim ancak bütçe için böyle yapmak daha mantıklı RX460 zaten APU'ların %99undan daha iyi. APU sistem önermeme gerek yok o yüzden. 1sene daha paranızı biriktirin RTX 3060 ya da 3070 alırsınız stoklar düzelince.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı