Çözüldü RX 460 sisteme CPU overclock yapmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

UgurDur

Hectopat
Yer
Technopat Merkez
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Anakartım Gigabyte 970a DS3p.

Ekran kartı ASUS Dual RX 460.

RAM'ler Kingston 2x4.

İşlemci: AMD FX-4300 3, 8GHz.

HDD: 250GB.

PSU: 350W

Sistem özelliklerim bunlar ve işlemcime OC yapmak istiyorum PSU yetersiz kalabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yani tam anlamadım biraz daha açıklayıcı olur musunuz?
Otomatik voltajda overclock yapmayı deneyebilirsiniz diyorum. Overclock yaparken bir süre sonra voltajı arttırmanız gerek çünkü voltajı arttırmayıp hızı arttırırsanız CPU'ya yeterince güç gitmez ve mavi ekran verebilir aynı zamanda donabilir. Otomatik voltajda 100-300mhz arası arttırılabiliyor genelde onu deneyin,daha fazla voltaj vermeyin.
Evet muhtemelen FX-4300 95watt tdp'si var rx460'ın da 75watt ve diğer her şeyi hesaplarsak 200-225watt falan harcıyor ve bunlar hep 12volttan muhtemelen PSU zatne limitte, Voltajsız overclock yapabilirsin ama voltajlı için yer yok.

Otomatik voltajda overclock yapmayı deneyebilirsiniz diyorum. Overclock yaparken bir süre sonra voltajı arttırmanız gerek çünkü voltajı arttırmayıp hızı arttırırsanız CPU'ya yeterince güç gitmez ve mavi ekran verebilir aynı zamanda donabilir. Otomatik voltajda 100-300mhz arası arttırılabiliyor genelde onu deneyin,daha fazla voltaj vermeyin.

Çözüm
Hocam yardımınız için teşekkürler ben yeni bir PSU almayana kadar overclock yapmam riskli bir işlemmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…