RX 570 sisteme overclock yapmak

GodMode0

Femtopat
Daha fazla  
Erkan kartı: RX 570 4 GB.
İşlemci: AMD Ryzen 5 2500X Quad Core proscessor 3.6 GHz.
RAM: 8 GB RAM.
Merhaba bilgisayarıma overclock yapmak istiyorum. MSI Afterburner bilmiyorum ve Radeon Software'yi kullanarak otomatik overclock yapma istiyorum ama korkuyorum ekran kartı yanar diye, ama ben performans manyağıyım oyunda bana 100 200 FPS yetmiyor. Mesela Cyberpunk 2077 indireceğim 30 FPS'lerde sürüncek ama ben 60+ akıcı oyun istiyorum. Valorant oynuyorum 200 FPS yetmiyor, overclock yapmak istiyorum. Bir yandan korkuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynen overclockla %100 hız artışı alırsın hı hı tabii yap :D

Şaka maka da overclock düşündüğünüz kadar güçlü değil ortalama bir overclock 3-5fps fark yaratır Valorantta da sizi engelleyen şey CPU'dur GPU değil.

Radeon Software zaten güvenli değerlere izin verir onlar sıcaklık 80'i geçmediği sürece sorun yapmayacaktır. İlk başta bilgisayar donana kadar Core Clock'u arttır azar azar arttıracaksın, sonrasında donduğu zaman voltajı biraz yükselteceksin vs.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı