RX 460 Valorant'ta düşük performans

tryngar

Hectopat
Arkadaşlar 768P de en düşük ayarlarda Valorant'ta ort. 82 FPS alıyorum. GTX 750 Ti bile 1080P yüksekte 160 FPS alıyor. Yardım eder misiniz?

Valorant işlemci bazlı bir FPS oyunu hocam izlediğiniz testi bende izledim oradaki işlemci R7 3700X bu yüzden FPS yüksek çıkması normal sizinle aynı kombinasyonu kullanan arkadaşın aldığı FPS'ler videoda görünüyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

i3 3240 işlemci.
MSI RX 460 tek fanlı.
8 GB 1600 MHz RAM.
Maalesef Turbox H61 anakart.
450W PSU.
Aerocool Cylon.
Mikron 256 GB SSD.
Samsung HDD.
Videodaki adam bazı ayarlar en yüksekte ve 100 FPS benim bütün ayarlar en düşükte 82 FPS.

i3 3240 işlemci.
MSI RX 460 tek fanlı.
8 GB 1600 MHz RAM.
Maalesef Turbox H61 anakart.
450W PSU.
Aerocool Cylon.
Mikron 256 GB SSD.
Samsung HDD.
Videodaki adam bazı ayarlar en yüksekte ve 100 FPS benim bütün ayarlar en düşükte 82 FPS.

Hocam Valorant zaten görsellik olarak yüksek bir oyun değil sizde aynı ayarlara alıp bir deneyin bakalım ne kadar çıkacak.

Anladım. Bir de sanırım darboğaz var. İşlemci %90'lara çıkıyor ekran kartı da %20 oluyor % 50 oluyor %90 oluyor. Mesela hyperscape yi Ultra Low'da 30 FPS açtı normal midir?

Anladım. Bir de sanırım darboğaz var. İşlemci %90'lara çıkıyor ekran kartı da %20 oluyor % 50 oluyor %90 oluyor. Mesela hyperscape yi Ultra Low'da 30 FPS açtı normal midir?

O oyunu bilmiyorum ancak şöyle birşeyde var RAM'leriniz artık eski nesil ve tek modül zaten bu yüzden düşükte olsa DDR4 sisteme geçerseniz Valorant'ta iyi bir performans alırsınız. FPS oyunları için abartı sistemlere gerek yok işlemci gücü odaklı çalışıyorlar çünkü görsellik olarak genelde alt seviye oluyorlar. Bu arada işlemcinizde döneminde bile alt seviye kalıyor 3770K falan olsa gene sizi bir nebze mutlu ederdi ancak i3 3240 bu işin hakkını büyük ölçüde veremiyor hocam.

O oyunu bilmiyorum ancak şöyle birşeyde var RAM'leriniz artık eski nesil ve tek modül zaten bu yüzden düşükte olsa DDR4 sisteme geçerseniz Valorant'ta iyi bir performans alırsınız. FPS oyunları için abartı sistemlere gerek yok işlemci gücü odaklı çalışıyorlar çünkü görsellik olarak genelde alt seviye oluyorlar. Bu arada işlemcinizde döneminde bile alt seviye kalıyor 3770K falan olsa gene sizi bir nebze mutlu ederdi ancak i3 3240 bu işin hakkını büyük ölçüde veremiyor hocam.

Zaten sistem toplamayı düşünüyorum. Bu vakitler de mutlu edemedi bu bilgisayar.
Peki darboğaz oluyor mu? İşlemci %90'da ekran kartı da bazen % 90 % 35 düşüyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı