RX 460 ve i5 2400 Isınma Problemi

uniques334

Decapat
Arkadaşlar HP Pro MT kasam var. Sapphire RX 460 var kasada. Boşta iken 26 derece, PUBG Lite vb. tarzı oyunda 72 maks en yüksek ayarlarda falan sizce normal mi? İslemci sıcaklığı 62 falan, boşta iken 42-45 derece. İşlemcim i5-2400. Ne yapmam gerekiyor?

Sıcaklıklar normal. Ancak MSI Afterburner'dan özel fan ayarı yaparak ekran kartını 65 derecelerde tutabilirsiniz. İşlemcinizde de halihazırda stok fan var ise orta yollu bir hava soğutma işinizi görecektir.

%24 dü %40 a çıkardım biraz fan sesi var rahatsız oldum %35 e çektim pcyi yeniden başlatınca geri %24 e düşüyor otomatik sadece %40 da değişmiyor sebebi ne olabilir. Birde işlemci fanı stok bi ara yıkanmıştı ondan berli fandan ses geliyordu yağsını felan yaptırdım hala ses geliyor onu nasıl çözebilirim.
Bunu deneyerek siz bulmalısınız. Ancak önerim şu olur. Önce %100 yapın 5 dk. kullanın. Maksimum ne kadar yükseliyor takip edin. Ona göre bir fan yüzde haritası oluşturun.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı