RX 460 Voltaj Verince GPU Frekansı Düşüyor

Genso

Kilopat
Katılım
25 Ocak 2016
Mesajlar
61
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar Sapphire RX 460 ekran kartım var. Sıcaklık 70'i geçmemesine rağmen 100MV'den fazla verince kendisi otomatik frekans düşürüyor. 1350 MHz'den yukarı çıkamıyorum sırf bu yüzden.

Mesela 1375 yaptım 130 MV voltaj verdim diyelim. Stres testinde 1230 MHz dolaylarında kalıyor. Ne kadar voltaj verirsem o kadar azalıyor. Mesela 1350'de bırakıp 200 MV verdim 998'lere düştü. Daha 70 dereceyi geçmiyor.

ULPS, unoffical overclock vs. ayarları açık. Power konusunda mı acaba sıkıntı yoksa ekran kartının sınırı bu mu? Zalman 500-LE PSU ve FX-6100 işlemci kullanıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kart zaten harici güç almadığı için overclock sıkıntılı biraz. Kartın shaderlarını açıp overclock yapabilirsiniz. Kartınızla uyumlu BIOS bulup flash'layın, ondan sonra overclocking tutorial üzerinden kolaylıkla overclock yapabilirsiniz.
 
Kart zaten harici güç almadığı için overclock sıkıntılı biraz. Kartın shaderlarını açıp overclock yapabilirsiniz. Kartınızla uyumlu BIOS bulup flash'layın, ondan sonra overclocking tutorial üzerinden kolaylıkla overclock yapabilirsiniz.
Zaten shaderlar açık. Overclock yapmasını biliyorum. Overclocking tutoriallarda bu sorunumun çözümü yok.
 
Unlock işleminden sonra dahi frekans artışı sağlayamıyorsanız kartın frekans limiti bu kadardır, daha ileri gidilmez. Hangi software ile yapıyorsunuz? Overclock yapmasını biliyorum diye böbürleneceğinize kartın overclock potansiyelini tahmin edebilseydiniz bu kadar uğraşmazdınız. :) Kimi 460 1300'e çıkabilirken kimi 460 1200 üzerine çıkmıyor, silikon şansı genel olarak.
 
Konuda yazmıştım "...yoksa ekran kartının sınırı bu mu?" diye. Sapphire Trixx kullanıyorum, tek 200 MV voltaj verebildiğim program bu. Ayrıca ekran kartının sınırı bu olsaydı voltaj vermeden 1360 MHz'lere nasıl çıkacaktı? Voltaj verince frekans düşmesinin GPU sınırıyla alakası nedir? PCI-E x16 slotunun güç sınırına ulaşmış olabilirim tabi.
 
Son düzenleme:
Stok BIOS'lar saçma kısıtlamalara sahip olabiliyor. Hız aşırtma için hazırlanmış modlu BIOS'lar ile bu engeli aşabilirsiniz.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı