RX 460 vs GTX 1050 Directx 12

Yaygınlaşacak tabii ama tam oturması 1.5-2 yılı bulur. Bu sürede çıkacak yeni ekran kartlarını düşünmemek veya Nvidia'nın DX12 performansında yerinde sayacağını düşünmek pek akıl karı değil.

Şuan için ben DX12'i gereksiz buluyorum. Stabil değil, DX12'ye göre bir şeyler almak ŞUAN İÇİN mantıksız.
Öncelikle DirectX 12 ve Vulkan, Mantle API'sini temel alıyor. Her iki API'nin içerisinde Mantle var. AMD'nin Nvidia'ya kıyasla tek üstün yanı API değil. Bunun haricin FreeSync teknolojisi de var, FreeSync teknolojisi, neredeyse tüm monitör ve televizyon üreticileri tarafından sektör standardı kabul edildi(resmileşti) televizyonların içerisine kadar girecek bu teknoloji.

DirectX 12'yi asla gereksiz olarak kabul etme. Çünkü; DirectX 11'e göre işlemci kullanımı çok daha verimli, çoklu çekirdek gücünden en iyi şekilde yararlanan bir API. Zaten bundan sonra çıkacak olan tük oyunlar DirectX 12 API'si ile geliştirilecek. Anlayacağın seneye çıkacak tüm oyunlar DirectX 12 olacak ve şunu da unutmayalım; nasıl ki DirectX 11 şart haline geldiyse (örnek; Crysis 3) DirectX 12'de bir gün şart olabilir.

OpenGL'in bütün sürümlerinde AMD bir değil tam 2 adım Nvidia'nın önünde. OpenGL 4.5'de her türlü yazılım olsun yada oyun olsun fark atıyor.

AMD ve Nvidia DirectX 12 kıyaslamasını; sonradan DirectX 12 yaması almış oyunlarda değil, direk DirectX 12 ile geliştirilen oyunlarda test etmek mantıklı.

@GCN

DX12'yi gereksiz kabul etmiyorum, daha işin başından olduğundan dolayı şuandan bahsediyorum. Stabil bir performans vermiyor çünkü. Dediğim şey şuan zaten kimse inkar edemez herhalde DX12'de AMD üstünlüğünü ama tam versiyonu çıktığı, stabile kavuştuğu zaman karşılaştırmak daha mantıklı.

Özellikle bu başlıkta sorulan iki ekran kartındaki performansları karşılaştırınca RX 460'ı DX12 için önermenin bir mantığı yok. Nvidia'nın DX11 performansı, RX'in DX12 performansını geçiyor çünkü burada.

Konu 480 vs 1060 değil.

DirectX 12 oyunlarda Nvidia gerçekten aşırı stabil çalışıyor, nereden çıkarttın stabil olmadığını. AMD'de stabil çalışıyor ama Nvidia kadar değil, yanlış anlaşılmasın Nvidia kadar değil derken kötü anlamında değil, oldukça stabil çalışıyor.

DirectX 12 oyunlarda Nvidia gerçekten aşırı stabil çalışıyor, nereden çıkarttın stabil olmadığını. AMD'de stabil çalışıyor ama Nvidia kadar değil, yanlış anlaşılmasın Nvidia kadar değil derken kötü anlamında değil, oldukça stabil çalışıyor.
Eksi performans vererek mi stabil çalışıyor?

FPS bir 60'a bir 35'e iniyorsa bu stabil değil demektir.

Nvidia felaket fark atmış, neredeyse düz çizgi çizecek, ama AMD'nin bu performansı kabul edilir seviyede, eskiden çok iğrençti.

Ekran Görüntüsü (16).png
Ekran Görüntüsü (17).png

AMD kapalı kapılar ardında Microsoft ile anlaşmalar yapıyor. O yüzden Nvidia ileride belkide gerçekten düz çizgi çizer ve bunu çok iyi bir şekilde pazarlar diye tahmin ediyorum. Çünkü; başka yapacak bir şeyi yok.

@Silinen üye Battlefield 1 AMD RX 480 vs GTX 1060 Kapışması | PC Hocası
Bu videoya bak ve ne dediğimi anla. Nvidia'nın şu anda tam performans çalışmadığını bende belirttim, yazıyı doğru düzgün oku. Nvidia'nın performans vermemesinin en büyük sebebi Asekron işleme destek vermemesinden geliyor. Nvidia'nın performansı artıracağı muhtemel. DX 12'nin daha stabilleşmesi de lazım, AMD GCN mimarili kartlarda gayet akıcı yine de. Nvidia neden hala bu durumu çözmüypr şüphe uyandırıcı, ama hala DX 12 tam yaygınlaşmadı.

Nvidia felaket fark atmış, neredeyse düz çizgi çizecek, ama AMD'nin bu performansı kabul edilir seviyede, eskiden çok iğrençti.

Eki Görüntüle 203965 Eki Görüntüle 203966

AMD kapalı kapılar ardında Microsoft ile anlaşmalar yapıyor. O yüzden Nvidia ileride belkide gerçekten düz çizgi çizer ve bunu çok iyi bir şekilde pazarlar diye tahmin ediyorum. Çünkü; başka yapacak bir şeyi yok.
AMD-Microsoft işbirliğini bi' yerde ben de duymuştum, okumuştum. Eğer öyle bir şey gerçekten olursa işte o zaman AMD, Nvidia'nın tahtını ele geçirir.

@Silinen üye Battlefield 1 AMD RX 480 vs GTX 1060 Kapışması | PC Hocası
Bu videoya bak ve ne dediğimi anla. Nvidia'nın şu anda tam performans çalışmadığını bende belirttim, yazıyı doğru düzgün oku. Nvidia'nın performans vermemesinin en büyük sebebi Asekron işleme destek vermemesinden geliyor. Nvidia'nın performansı artıracağı muhtemel. DX 12'nin daha stabilleşmesi de lazım, AMD GCN mimarili kartlarda gayet akıcı yine de. Nvidia neden hala bu durumu çözmüypr şüphe uyandırıcı, ama hala DX 12 tam yaygınlaşmadı.
Videoyu bulamadım sayfada ama görseli gördüm. Dediğim gibi konu RX 480 vs. GTX 1060 olmadığı için bu kadar uzamış durumda. DX12'de AMD, 11'de Nvidia ezberledik orasını.

Yani açıkçası ben de anlayabilmiş değilim hala neden DX12 için bir çaba göstermediklerini. Orta yerine üst seviye ekran kartlarını aldırmak için yapılan bir şey herhalde.

@Mysterion Nvidia zamanında hamlesini yapmadı ve artık yapma şansı yok, lisans sözleşmeleri var. Şöyle yani AMD DirectX 12'nin şu kısımlarını alıyorum, Nvidia'da kendine gereksiz güven duyup bu kısmını alıyorum diyerek hamleler atıldı. Geri dönüşü yok, tam destek her iki firmada da yok anlayacağın.

Her başlıkta AMD diye bağırıyorum neredeyse, fanboyluk yaptığım yok, bana öyle görünüyorum gibi geliyor. :D

Her zaman Nvidia ve her zaman Intel en iyisi olmayacak elbette, 2017 yılı AMD yılı olacak.

arkadaşlar çok saolun yorumlarınız için sonuç olarak rx 460 daha iyi fakat sizce ileri için 4 gb almak iyi olabilirmi acaba ilerki oyunlar için.
DX 12'de AMD daha iyi, BF1 oyununda DX 12 modunda RX 480, GTX 1060 modeline 20 FPS fark bile attı, hala neyin ne olduğunu bilmiyorsun. AMD'de boş durmuyor, sanıyorsun ki Nvidia yazılım güncellemesi yapacak ve geçecek ve AMD'de yerinde sayacak. AMD GCN mimarili kartlarda Asynchronous Compute (Asekron İşlem) teknolojisi sayesinde Nvidia'dan daha iyi performans sergiliyor. Bu teknoloji Nvidia kartlarda yeterli performans vermiyor. Pascal mimarili kartlar ve driver güncellemeleriyle beraber performansını artıracak. DX 12 Nvidia kartlarda şuan tam performans çalışmıyor AMD daha uyumlu. Ayrıca AMD eski AMD değil bunu da belirteyim, yazılım tarafında Nvidia ile yarışacak düzeye geldi. Ayrıca DX 12 AMD'nin eski Mantle APİ'sini temel alan bir APİ kullanıyor.
@BERWAR

Hala DX12'de AMD daha iyi, GTX 1060'a 20 FPS attı diyorsun :D Dostum bence sen ilkten bi' karşındakinin ne yazdığını okumayı öğren, ondan sonra gel tekrar konuşalım. Çünkü ya okumadan yorum yapıyorsun ya da daha kötüsü anlamadan.

Kendin diyorsun AMD, DX12'ye hazırlıklı davrandı diye... O farkın sebebi buradan çıkmıyor mu zaten? Nvidia DX12'ye hazırlanmadı, hazırlandığı zaman da geri kalmayacak ha yazılımsal ha mimari olarak. DX12, Nvidia'da tam performanslı çalışmayı bırak, eksi verdirtecek seviyede çalışıyor anlamadığın nokta burada senin. Performans vermiyor yani. O yüzden diyorum AMD'ye DX12'de ''daha performanslı'' demenin şimdilik bir mantığı olmadığını... Çünkü Nvidia artı 1 fps bile veremiyor DX12'de. Sıkıntısına ister mimari olarak de ister yazılımsal olarak de ama kalıcı bir şey değil. Ki AMD'de de bile stabil değil DX12.

AMD'nin DX12'de şuankinden daha çok performans verdirebilecek bir durumu olduğunu zannetmiyorum zaten yeterince performans veriyor. Boş durmayacağı konu stabilize olur, ani iniş çıkışları minimum seviyeye getirirler. Sen herhalde zannediyorsun ki Nvidia ''evet beyler bu sefer AMD kazandı'' deyip yıllardır üstün olduğu alanı AMD'ye altın tepside sunacak ve hiçbir atılım yapmayacak? Böyle bir şeyin olması mümkün mü yahu? Adamlar DX12'de eksi performans alıyor, eksi. Böyle bir şeyin devam etme olasılığı olabilir mi? Yine tekrarlıyorum DX12'nin tam sürümünde AMD'den yine geri kalabilir Nvidia ama geçmesi çok zor, imkansız vs. demen çok saçma.

Ayrıca ilk mesajımdan beri bahsettiğim konu şuan DX12'nin stabil olmadığı, GTX serisinin DX11'de, RX serisinin DX12 performansını geçebildiği. 5 tane stabil olmayan DX12 destekli oyun için diğer DX12 desteği olmayan oyunlarda daha az performansa göz yumabiliyorsanız orası sizin bileceğiniz iş tabii.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı