- Makaleler
- 4
Daha fazla
Öncelikle DirectX 12 ve Vulkan, Mantle API'sini temel alıyor. Her iki API'nin içerisinde Mantle var. AMD'nin Nvidia'ya kıyasla tek üstün yanı API değil. Bunun haricin FreeSync teknolojisi de var, FreeSync teknolojisi, neredeyse tüm monitör ve televizyon üreticileri tarafından sektör standardı kabul edildi(resmileşti) televizyonların içerisine kadar girecek bu teknoloji.Yaygınlaşacak tabii ama tam oturması 1.5-2 yılı bulur. Bu sürede çıkacak yeni ekran kartlarını düşünmemek veya Nvidia'nın DX12 performansında yerinde sayacağını düşünmek pek akıl karı değil.
Şuan için ben DX12'i gereksiz buluyorum. Stabil değil, DX12'ye göre bir şeyler almak ŞUAN İÇİN mantıksız.
DirectX 12'yi asla gereksiz olarak kabul etme. Çünkü; DirectX 11'e göre işlemci kullanımı çok daha verimli, çoklu çekirdek gücünden en iyi şekilde yararlanan bir API. Zaten bundan sonra çıkacak olan tük oyunlar DirectX 12 API'si ile geliştirilecek. Anlayacağın seneye çıkacak tüm oyunlar DirectX 12 olacak ve şunu da unutmayalım; nasıl ki DirectX 11 şart haline geldiyse (örnek; Crysis 3) DirectX 12'de bir gün şart olabilir.
OpenGL'in bütün sürümlerinde AMD bir değil tam 2 adım Nvidia'nın önünde. OpenGL 4.5'de her türlü yazılım olsun yada oyun olsun fark atıyor.
AMD ve Nvidia DirectX 12 kıyaslamasını; sonradan DirectX 12 yaması almış oyunlarda değil, direk DirectX 12 ile geliştirilen oyunlarda test etmek mantıklı.