RX 460 vs GTX 1050 Directx 12

Öncelikle DirectX 12 ve Vulkan, Mantle API'sini temel alıyor. Her iki API'nin içerisinde Mantle var. AMD'nin Nvidia'ya kıyasla tek üstün yanı API değil. Bunun haricin FreeSync teknolojisi de var, FreeSync teknolojisi, neredeyse tüm monitör ve televizyon üreticileri tarafından sektör standardı kabul edildi(resmileşti) televizyonların içerisine kadar girecek bu teknoloji.

DirectX 12'yi asla gereksiz olarak kabul etme. Çünkü; DirectX 11'e göre işlemci kullanımı çok daha verimli, çoklu çekirdek gücünden en iyi şekilde yararlanan bir API. Zaten bundan sonra çıkacak olan tük oyunlar DirectX 12 API'si ile geliştirilecek. Anlayacağın seneye çıkacak tüm oyunlar DirectX 12 olacak ve şunu da unutmayalım; nasıl ki DirectX 11 şart haline geldiyse (örnek; Crysis 3) DirectX 12'de bir gün şart olabilir.

OpenGL'in bütün sürümlerinde AMD bir değil tam 2 adım Nvidia'nın önünde. OpenGL 4.5'de her türlü yazılım olsun yada oyun olsun fark atıyor.

AMD ve Nvidia DirectX 12 kıyaslamasını; sonradan DirectX 12 yaması almış oyunlarda değil, direk DirectX 12 ile geliştirilen oyunlarda test etmek mantıklı.

@GCN

DX12'yi gereksiz kabul etmiyorum, daha işin başından olduğundan dolayı şuandan bahsediyorum. Stabil bir performans vermiyor çünkü. Dediğim şey şuan zaten kimse inkar edemez herhalde DX12'de AMD üstünlüğünü ama tam versiyonu çıktığı, stabile kavuştuğu zaman karşılaştırmak daha mantıklı.

Özellikle bu başlıkta sorulan iki ekran kartındaki performansları karşılaştırınca RX 460'ı DX12 için önermenin bir mantığı yok. Nvidia'nın DX11 performansı, RX'in DX12 performansını geçiyor çünkü burada.

Konu 480 vs 1060 değil.

DirectX 12 oyunlarda Nvidia gerçekten aşırı stabil çalışıyor, nereden çıkarttın stabil olmadığını. AMD'de stabil çalışıyor ama Nvidia kadar değil, yanlış anlaşılmasın Nvidia kadar değil derken kötü anlamında değil, oldukça stabil çalışıyor.

Eksi performans vererek mi stabil çalışıyor?

FPS bir 60'a bir 35'e iniyorsa bu stabil değil demektir.

Nvidia felaket fark atmış, neredeyse düz çizgi çizecek, ama AMD'nin bu performansı kabul edilir seviyede, eskiden çok iğrençti.

AMD kapalı kapılar ardında Microsoft ile anlaşmalar yapıyor. O yüzden Nvidia ileride belkide gerçekten düz çizgi çizer ve bunu çok iyi bir şekilde pazarlar diye tahmin ediyorum. Çünkü; başka yapacak bir şeyi yok.

@Silinen üye Battlefield 1 AMD RX 480 vs GTX 1060 Kapışması | PC Hocası
Bu videoya bak ve ne dediğimi anla. Nvidia'nın şu anda tam performans çalışmadığını bende belirttim, yazıyı doğru düzgün oku. Nvidia'nın performans vermemesinin en büyük sebebi Asekron işleme destek vermemesinden geliyor. Nvidia'nın performansı artıracağı muhtemel. DX 12'nin daha stabilleşmesi de lazım, AMD GCN mimarili kartlarda gayet akıcı yine de. Nvidia neden hala bu durumu çözmüypr şüphe uyandırıcı, ama hala DX 12 tam yaygınlaşmadı.

İfadeler: GCN
Şuan için bilmiyoruz ama gelecekte çıkacak oyunlar Vulkan desteği sunarsa...

AMD-Microsoft işbirliğini bi' yerde ben de duymuştum, okumuştum. Eğer öyle bir şey gerçekten olursa işte o zaman AMD, Nvidia'nın tahtını ele geçirir.

Videoyu bulamadım sayfada ama görseli gördüm. Dediğim gibi konu RX 480 vs. GTX 1060 olmadığı için bu kadar uzamış durumda. DX12'de AMD, 11'de Nvidia ezberledik orasını.

Yani açıkçası ben de anlayabilmiş değilim hala neden DX12 için bir çaba göstermediklerini. Orta yerine üst seviye ekran kartlarını aldırmak için yapılan bir şey herhalde.

İfadeler: GCN
@Mysterion Nvidia zamanında hamlesini yapmadı ve artık yapma şansı yok, lisans sözleşmeleri var. Şöyle yani AMD DirectX 12'nin şu kısımlarını alıyorum, Nvidia'da kendine gereksiz güven duyup bu kısmını alıyorum diyerek hamleler atıldı. Geri dönüşü yok, tam destek her iki firmada da yok anlayacağın.

Her başlıkta AMD diye bağırıyorum neredeyse, fanboyluk yaptığım yok, bana öyle görünüyorum gibi geliyor.

Her zaman Nvidia ve her zaman Intel en iyisi olmayacak elbette, 2017 yılı AMD yılı olacak.

arkadaşlar çok saolun yorumlarınız için sonuç olarak rx 460 daha iyi fakat sizce ileri için 4 gb almak iyi olabilirmi acaba ilerki oyunlar için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…