R5 1400 & RX 570 4GB, F/P canavarı ikili. MSİ diye fazla para vermenize gerek yok. Dediğim gibi bu ikisi F/P sistemde fixtir. Bunu Oğuz-Rıdvan, Hagi-Jardel, Hami-Şota, Sergen-İlhan gibi düşünebilirsiniz. 
MSI'ın görsel efekleri dikkatimi çekti çok iyi reklam yapıyorlar ve ekstra soğutmadan bahsetmişler o yüzden sormuştum eğer Gigabyte öneriyorsanız ondan alacağımElbette destekliyor. VRAM'in oyunlardaki FPS farkı 1-2 FPS'den öteye gitmez bu arada, ona takılma.
"MSI için fazladan 300 TL öderim" diyorsan buyur: MSI RX 570 Gaming X 4G 4GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı - incehesap.com
İstesem de MSI alamam bütçemi çok aşıyor zaten kısıtlı bir bütçem var büyük ihtimal en ucuzunu alacağımR5 1400 & RX 570 4GB, F/P canavarı ikili. MSİ diye fazla para vermenize gerek yok. Dediğim gibi bu ikisi F/P sistemde fixtir. Bunu Oğuz-Rıdvan, Hagi-Jardel, Hami-Şota, Sergen-İlhan gibi düşünebilirsiniz.![]()

@ShadYaqz gerçekten çok teşekkür ederim kafamdaki soru işaretlerini giderdinModellerin de kendi içerisinde ayrılan farklı farklı modelleri var ve bunların arasındaki temel farklılıklar 2-3 FPS, 5-6 derece ve tasarım farklılıklarının ötesine geçemiyor. Yani fazladan para vermeniz için kimi modelde biraz daha iyi soğutma teknolojisi kullanıp yüksek fiyat sunuyorlar, kiminde üzerine ejderha koyup çok daha iyi performans veriyor algısı yaratıyorlar... Tamamen satış politikası olduğunu düşünüyorum.
GPU olarak hepsi aynı olduğu için en ucuzu almanızda sakınca yok, performans aynı olacaktır.
4 GB ile 8 GB farkları neler ? Bana 8 GB'ın uzun vadede ne gibi artıları olur ? 4 GB beni kaç sene idare eder 8 GB kaç sene idare eder ? Bunları öğrensem sanırım hangisini tercih edeceğime karar verebilirim.Attığım model en ucuzu sanırım, gayet de kaliteli. 8 GB modelini almak istersen tekrar araştırırım.
4 GB şimdilik yeterli ancak uzun vadede sıkıntı olabilir, yükselttiğin bütün grafik ayarları ekran kartının belleğinden yiyor, ilerideki oyunların 4 GB VRAM ile kısıtlı kalacağını hiç düşünmüyorum ve almışken işi garantiye alıp 8 GB modellere yönelinmesi gerektiğini düşünüyorum.
Önceden de 4 GB çok gereksiz gözüyle bakılıyordu, şimdi anca yetiyor. Sene bazında konuşmak doğru olmaz ama 8 GB alırsan uzun süre -yeni sistem dizene kadar- kafanın rahat olacağını düşünüyorum. 4 GB VRAM için aynı şeyin garantisini veremem.
Ne demek istediğimi yüksek ayarlarda oynanan gelişmiş oyunların videolarını izleyerek az çok anlayabilirsin.
@ShadYaqz Demek istediğinizi az çok anladım 4 GB beni çok rahat bi şekilde idare eder ama tabiki 8 GB daha iyi işe garantiye almak istiyorsak eğer tercihim 8 GB olacaktır ama internette ne Rx 570 8 GB bulabildim ne de bir video. Eğer Rx 570 8GB bir üst CPU'nun fiyatına yaklaşıyorsa veya 4 GB ile aralarından 100 Tlden fazla fark var ise istesemde alamam bütçem izin vermez her ne kadar en iyi parçaları istesek de son sözü bütçe söylüyor malesef8GB elbet çok daha iyi olur ama 4'ün aşağı kalır yani yok, hala çok uzun süre 1080p götürür sizi ileride aşırı ayarları kısarsınız.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.