RX 470 alınır mı?

Hakan_4224

Femtopat
İyi günler arkadaşlar. Bir arkadaşımıza RX470 almayı düşünüyoruz da 1.200TL'ye anlaştık gerekli videoları falan da aldık. Sizce alınır mı? Bir de RSR destekliyor mu bu kart?

İyi günler arkadaşlar. Bir arkadaşımıza RX470 almayı düşünüyoruz da 1.200TL'ye anlaştık gerekli videoları falan da aldık. Sizce alınır mı? Bir de RSR destekliyor mu bu kart?
RSR'ı sadece RX 5000 serisi ve üstü destekliyor. Yani desteklemiyor RX 470.

1200TL iyi bir fiyat, eğer temiz ise ve Mining versiyon değilse.

Mining versiyon maalesef 🙃 internette RX500 serisi ve üstü kartlar destekliyor diyordu ama gerekirse RX 570 BIOS'u atarız olmaz mı?
AMD'nın kendisi belirtmiş RX 5000 üstü diye:

RX 570 ve RX 480'e sahip biri olarakta doğrularımki ikisinde de RSR ayarı yok.

Mining versiyonlar sadece DVI olmaları ile sıkıntı biraz. Kart sahibi mining yapmamış olsa bile sadece DVI ve 1 bir tane olması... Şahsen çift ekran kullanıcısıyım ve 180Hz monitör kullanıyorum, iki sistemde de.

AMD'nın kendisi belirtmiş RX 5000 üstü diye:

RX 570 ve RX 480'e sahip biri olarak da doğrularımki ikisinde de RSR ayarı yok.

Mining versiyonlar sadece DVI olmaları ile sıkıntı biraz. Kart sahibi mining yapmamış olsa bile sadece DVI ve 1 bir tane olması... Şahsen çift ekran kullanıcısıyım ve 180Hz monitör kullanıyorum, iki sistemde de.

Bu kötü oldu neyse evet dediğiniz gibi 1 adet DVI girişi var ve sanırsam maksimum 1080p 60Hz destekliyor diye biliyorum ancak monitör de 60Hz 1080p o yuzden sorun olmaz diye düşündüm ama sizlerdende bir akıl danışayım dedim işlemci olarak AMD Ryzen 5 Pro 3350G var 8 de RAM var ona bir 8 daha ekleyeceğiz yani oyun oynatsin yeter kafasindayiz.

Bu kötü oldu neyse evet dediğiniz gibi 1 adet DVI girişi var ve sanırsam maksimum 1080p 60Hz destekliyor diye biliyorum ancak monitör de 60Hz 1080p o yuzden sorun olmaz diye düşündüm ama sizlerdende bir akıl danışayım dedim işlemci olarak AMD Ryzen 5 Pro 3350G var 8 de RAM var ona bir 8 daha ekleyeceğiz yani oyun oynatsin yeter kafasindayiz.
İşlemci ekran kartını besler, darboğaz pek olmaz ama en berbat AM4 işlemcilerinden birine sahipsiniz. Oyüzden CS2, Valorant gibi oyunlarda FPS'niz düşük kalır baya. 60FPS gene alırsınız tabi hertürlü ama R5 3600'e bile geçseniz baya performans farkı görürsünüz.

İşlemci ekran kartını besler, darboğaz pek olmaz ama en berbat AM4 işlemcilerinden birine sahipsiniz. O yüzden CS2, Valorant gibi oyunlarda FPS'niz düşük kalır bayağı. 60FPS gene alırsınız tabii her türlü ama R5 3600'e bile geçseniz bayağı performans farkı görürsünüz.

İşlemciyi değiştirsek monitör de değişmesi lazim bayağı masraf çıkıyor zaten herhalde rekabetçi oyunlar oynamıyor bilgisayarı birinden hazır olarak almış ofis bilgisayarı olarak yani doğal olarak kötü olacak tabii bir de dandik 450W PSU yeter mi RX 470'e.

İşlemciyi değiştirsek monitör de değişmesi lazim bayağı masraf çıkıyor zaten herhalde rekabetçi oyunlar oynamıyor bilgisayarı birinden hazır olarak almış ofis bilgisayarı olarak yani doğal olarak kötü olacak tabii bir de dandik 450W PSU yeter mi RX 470'e.
İşlemci ile monitörün bir alakası yok. Monitörün kablosunu gidip ekran kartına takacak, işlemciyi hiç ilgilendirmiyor yani bu durumda.

450W, RX 470 için fazlasıyla yeter ama uyduruk bir şey ise gidip anakartı filan yakmaması için değiştirseniz iyi olur.

İşlemci ile monitörün bir alakası yok. Monitörün kablosunu gidip ekran kartına takacak, işlemciyi hiç ilgilendirmiyor yani bu durumda.

450W, RX 470 için fazlasıyla yeter ama uyduruk bir şey ise gidip anakartı filan yakmaması için değiştirseniz iyi olur.

Yok o anlamda demedim zaten o FPS kullanmak için mecbur monitör de değişmesi lazım bütçe yetmiyor onlara güç kaynağını biraz daha araştırayım o zaman sizi de yorduk kusura bakmayın hayırlı akşamlarınız olsun inşallah.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00