RX 470 dalgalı GPU frekansı ve kullanımı

Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
ASUS Rx 470 4Gb ekran kartım var. Oyunlarda MSİ Afterburner ile değerlere bakarken GPU kullanımı bazı oyunlarda çok inip çıkıyor yani 100 ise bir anda 0'a düşüyor sonra yavaş yavaş çıkıyor bazen 40 civarında kalıyor ama FPS'i etkilemiyor. Yani FPS mesela 60 ila 70 FPS arasında dolanıyor.

Birde GPU frekansına bakalım dedim. O da bazı oyunlarda arada en üst yani ASUS ekran kartında 1270 Mhz. civarında duruyor. Bazı sahnelerde yani sahne dediğim yine sinematik değil oyunu içi 1200-1270 arasında duruyor yani sabit değil. Videolarını izledim Youtube'da diğer kişilerin ekran kartlarının frekansları çoğu zaman sabit çok az iniyor çıkıyor. Bu inip çıkmayı en çok RUST oyununda görüyorum hatta şöyle oluyor dediğim gibi 1270 idi en üst frekans. Rust oyununda ise daha 1270 MHz'e bile çıkmıyor 1110-1170 MHz. arasında dönüyor.

Bu sorunu çözmek için power limiti arttırabilirsiniz demişlerdi. Fakat power limiti arttırınca başka sorunla karşılaştım. Tabi ki bilinçli şekilde artırdım, yanlış anlaşılma olmasın. O sorunla alakalı da farklı konu açtım. Bana yardımcı olmak isterseniz verdiğim linke göz atabilirsiniz.

Her neyse sorunlarım şimdilik bu kadar. Bu neden böyle olur? Yoksa olması normal midir? Ne yapmam gerekir? Eğer anlamadıysanız sorunu video şeklinde de en yakın zamanda paylaşabilirim. Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Gerçekten yazarken yazabileceğim en iyi en anlaşılır şekilde yazdım. Lütfen bakıp geçmeyin. Şimdiden iyi forumlar. Hoşça kalın. :)

Sistemim:
  • ASUS B150m PRO GAMİNG Anakart
  • İ5 6500 İşlemci
  • Kingston Hyperx Fury 8 GB 2133 Mhz. Ram
  • ASUS Rx 470 4Gb Ekran Kartı
  • Kingston Hyperx Fury 120 Gb SSD
  • Seagate 1Tb 7200 Rpm HDD
  • Zalman Z3 PLUS Kasa
  • Corsair Vs Build Serisi 650 Watt Güç Kaynağı (80+ Sertifikalı)

Diğer Konum:
RX 470 Sistem OC Power Limit Açtıktan Sonra Kasması

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunlarla alakalı öyle durumlar, ne kadar oynadığım dx9 oyun varsa hepsinde gpu kullanımı yerlerde sürünüyor. Güncel apilerin olduğu oyunlarda bir sorun yok.

Oyunlarla alakalı öyle durumlar, ne kadar oynadığım dx9 oyun varsa hepsinde gpu kullanımı yerlerde sürünüyor. Güncel apilerin olduğu oyunlarda bir sorun yok.
Mesela açıklamada dediğim gibi Rust oyununda directX 11 kullanıyor oyun. Neden öyle oluyor? Bir bilginiz var mı? Çünkü cidden merak ediyorum. Power limiti yükselttiğim zaman fps ciddi anlamda 5 10 fps arası artıyor ve gpu frekansı olması gerektiği gibi yani 1270 mhz de sabit kalıyor. Fakat o zaman da farklı sorunla karşılaşıyorum. O sorunla alakalı da konu açtım. Bakabilirsiniz.

Mesela açıklamada dediğim gibi Rust oyununda directX 11 kullanıyor oyun. Neden öyle oluyor? Bir bilginiz var mı? Çünkü cidden merak ediyorum. Power limiti yükselttiğim zaman fps ciddi anlamda 5 10 fps arası artıyor ve gpu frekansı olması gerektiği gibi yani 1270 mhz de sabit kalıyor. Fakat o zaman da farklı sorunla karşılaşıyorum. O sorunla alakalı da konu açtım. Bakabilirsiniz.
Rust zaten yapım aşamasında, dx11 de o kadar verimli bir api değil gtx 1070 kullanıyorum, 1080pde eski oyunların hepsinde düşük gpu kullanımı var, ama doom oynarken 1080pde vulkandan dolayı fps 170 180lerde oynuyorum.

Rust zaten yapım aşamasında, dx11 de o kadar verimli bir api değil gtx 1070 kullanıyorum, 1080pde eski oyunların hepsinde düşük gpu kullanımı var, ama doom oynarken 1080pde vulkandan dolayı fps 170 180lerde oynuyorum.
Dostum ama zaten ekran kartın GTX 1070. 1080P oyunlarda yüzde 100 kullanmaması normal bir şey değil mi ? Birde şöyle bir durum var farklı markaların ki aynı oyunlarda sabit bende neden sabit değil? :D Acaba bozuk mu? Şüphelendim şimdi...

Dostum ama zaten ekran kartın GTX 1070. 1080P oyunlarda yüzde 100 kullanmaması normal bir şey değil mi ? Birde şöyle bir durum var farklı markaların ki aynı oyunlarda sabit bende neden sabit değil? :D Acaba bozuk mu? Şüphelendim şimdi...
Valla bazılarıda 1080p fxaa de 150 fps gta 5 de alıyor. Ben 60 70 i geçemiyorum. Gpu kullanımı %50 civarında geziyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı