RX 470 düşük FPS sorunu

Cengizyildiz9

Hectopat
Sistemlerin ince detayları vb. şeyler hakkında pek bilgim yok ve şöyle bir problemim var. Bilgisayarımda GTX 760 ekran kartı takılı iken CS:GO'da ve Valorant'da 150-250 küsüratlarda FPS alır iken ekran kartımı RX470 yaptıktan sonra FPS 120 hatta aniden 50-60'lara düşmeye başladı. Konu ile ilgili araştırma sağladığım zaman RX470, GTX 760'a nazaran oldukça iyi bir kart. Bu problemim hakkında önerileriniz nelerdir acaba? İlk defa AMD Ekran kartı kullandığım için yaptığım tek işlem AMD Software Adrenalin programı ile yapabildiği tüm Driver'ları güncellemesi oldu. Herhalde GPU-Z değeri gerekebiliyormuş, onu da ek olarak koydum.

dxdiag 1.png

dxdiag 2.png

gp-z.png

Ekran Kartı: AMD MSI RX 470 OC 4 GB
İşlemci: AMD FX 6300 4.0 GHz ( 3.50'den overclock yapıldı)
RAM: 2x4 - 1x8: 16 GB
Anakart: GA-970A-DS3
Power: NRP-VC603 600W

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI afterburner programı ile GPU CPU kullanımı oyun esnasında takip et.Özellikle o düşüş anlarında eğer CPU %100 oluyorsa ki düşük ihtimal sorun darboğaz.Eğer GPU %100 değil 70-80 falansa sorun vsnc vb bir şey olabilir.

Dediğinizi yarın deneyeceğim fakat darboğaz olsa bile oyunun genel olarak sürekli FPS'i bu kadar düşük olmamalı, ekran kartını almadan önce darboğaz test sitesinden de işlemci ve ekran kartını karşılaştırmıştım, ekran kartım işlemciden yüksek olduğu için darboğaz oranı %21.29 olarak çıktı. YouTube'da FX6300 ve RX470 ile denen tüm oyunlara baktım fakat benim sistemim onların fpsinden %20-30 daha düşük. Şöyle ekte FUNMARK ve GPU-Z bilgilerimi de paylaşayım.

Dosya Ekleri

• funmark.png
    funmark.png
    14,4 KB · Görüntüleme: 70
  • gp-z.png
    gp-z.png
    9,5 KB · Görüntüleme: 70
NVIDIA ekran kartı kullanırken sürücüleri yükedikten sonra AMD ekran kartına format atmadan geçiş yaptıysanız sürücüler çakışabilir DDU (display Driver uninstaller) adlı programı indirip sürücülerinizi kaldırıp kullanmış olduğunuz ekran kartının sürücülerini tekrardan yükleyin
Bu durumu yaşamadıysanız;
-BIOS'u güncelleyin.
-Çipset inizin güncel olduğuna emin olun değil ise çipset inizi güncelleyin.
-Windows sürümünüz ve sürücüleriniz uyuşmuyor olabilir Windows sürümünüzü son sürüm eyükseltmeyi deneyin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı