RX 470 Ekran kartı fanı kendiliğinden duruyor

Fanlar rahat dönüyor son çare format atıcam temiz kurulum yapıcam sorun devam ederse fanların ömrünü doldurduğunu kabul etmekten başka çare yok gibi gözüküyor yardımlarınız için teşekkürler.
Dediğim gibi 2.el fan bulup takarsanız sıkıntısız çalışır fakat fanı güç kaynağı ile deneyin veya 9v pil ile fan sağlam olupda anakartın fana güç verdiği köprüde sıkıntı olabilir.Eğer güç köprüsü sıkıntılı ise kartı çöpe atmaktansa 8cm kasa fanı alıp kartın soğutucu bloğuna vida ile tutturun 4pin güç kaynağına bağlayın biraz gürültülü olur fakat kart çalışır ısı problemi çözülür çift fanlı kart ise tek fan yetmeyebilir.

Bende başka bir sorun yaşıyordum ama çözdüm gibi şuan bir sıkıntı yok. Bende ki sorun oyuna girince bilgisayar kendini birden resetliyordu. Psu yetmeyebilir diye gittim corsair vs 550 aldım. Aynı sorun yine baş gösterdi bu sefer eski sürücüleri yüklemeyi denedim. Eski sürücülerden bir tanesi işe yaradı belli bir süre için ondan sonra sistem bu sefer komple kapandı. İşin garip tarafı cs de bile kart 90 dereceyi görmüştü ve dedim heralde macun görevini yerine getiremiyordu. Kartı bir açtım macuna dair hiçbir şey kalmamış, tamamen kurumuştu. Macunu değiştirince sorun şuanlık çözdüldü. 15 dk furmark yaptım. En fazla 79 dereceyi gördü.
Senin karttaki sorun da yazılım yüzünden olabilir. Bir önceki sürüm de deneyebilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı