Çözüldü RX 470 ısınıp kendini kapatıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Eyyüp İ.

Megapat
Daha fazla  
Merhaba,
Sistemimi ekran kartı hariç güncelledim. Ancak oyunlarda 80-85 dereceye kadar çıkıyor. Diğer oyunları hiç açamıyor ana menüden oyun içine geçerken direkt kendini kapatıyor. Örneğin Europa Universalis 4'e girdiğimde 85 dereceye kadar çıkıyor. Dark Souls 3 açtığımda ana menüden oyun içerisine girerken "sinyal yok" hatası ekranda belirip görüntü kesiliyor. Ancak bu esnada işlemci vs. çalışıyor PC tamamıyla kapanmıyor.
CPU: 5600X
Anakart: ASUS B550-E Gaming
RAM: Fury Renegade
GPU: RX 470 4 GB
PSU: Corsair RM750 80+ Gold
Önceki sistemimde i3 6100 ve Aerocool 80+ Bronze güç kaynağı ile kullanırken en fazla 70-75 dereceleri görüyordu ve hiçbir problemim yoktu kartla ilgili.
İki dakikalık AIDA64 PSU test sonuçları

1.png

İşlemci sıcaklığının görüntüsünü almamışım. 65 derecelerde geziyor.
Ekran kartı testi yaptığımda monitör direkt kapanıyor zaten.
EU4'e girdiğimdeki sonuç

2.png

Problem PSU da değil gibi görünüyor. Ancak ekran kartımı da daha 3 gün önce sorunsuz kullanıyordum. XMP ayarlarından 3600 MHz RAM hızlarını 3200'e ayarladım. Bununla alakalı değildir diye umuyorum. Sizce problem nerede arkadaşlar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartına hiç macun yenileme yaptınız mı?

Aldığımdan beri hiç macun yenileme yapmadım. Az önce macun yenilemek için ekran kartını çıkarttıydım. Mesajları görünce geri geldim.

Bence yapın derim. Daha sonra kontrol edin.

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı