RX 470 performans düşüklüğü

Lolevitate

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık 3 ay önce kendime Vatan Bilgisayardan sistem topladım.

i5 6402p
Rx470
WD 1TB
H110M Pro-VD
Kingston HyperX Fury 8GB
Zalman Z3 600W kasa

GTA V almıştım bilgisayarı ilk aldığım zamanlarda şuan mevcut ayarlarımla çok rahat oynayabiliyordum hiç kasmadan mevcut ayarlar MSAA X4 Grass Quality High diğer her şey en üst seviyede. Klavyem bozuldu basılı tutunca mehter takımına dönüyor karakter 2 ileri 1 geri yapıyor neyse klavye bozulunca sadece League Of Legends oynadım. Bugün yeni klavyem geldi GTA gireyim dedim mevcut ayarlarım ile Online'ye giriş yaptım arabada hız yapınca kasmalar vesaire meydana geldi. Kasam ilk aldığımdan çok daha fazla ısınıyor birde problem o diye düşünüyorum acaba 3 aylık bilgisayarda Termal Macun mu yenilemek gerekli? Tozunu vesaire temizledim bu olaydan sonra bidaha da açmadım. Fazla toz yoktu üflemeyle gitti hepsi. Kasam ilk zamankinden gerçekten çok fazla ısınıyor belirttiğim gibi Zalman Z3 600W kasa kullanıyorum bana bir yardım eder misiniz? Millet Rx470 ile en üst ayarlarda açıp bir de grafik modu yüklüyor o kadar para verdim bunlardan mahrum kalamam. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Isı sorunu kasanın kendisinde olup olmadığını anlamak için, kasanın yan kapağını tamamen sök ve kasayı havadar bir yerde konumlandır. Bu şekilde bir süre test et, performans sorunları ısıdan kaynaklı olabilir de olmayabilir de o yüzden olasılık dahilindeki her şeyi, teker teker muayene ederek seçenekleri daraltmalısın.

Oyuna gir 5-10 dakika sonra ısı değerlerini kontrol et, mümkünse ekran görüntüsü gönder.

AIDA64 ile sistem yük altındayken PCH sıcaklığını da kontrol et.

Problem işlemcinin ısınmasından kaynaklı stok soğutucu kullanıyorum kasa kapağı kapalıyken boşta 47-53 derece ama bi kapağını açtığımda boşta 30 derece gibi sıcaklıklar görüyorum kasanın hava sirkülasyonunda bir problem mi var?

Kasanın ısınma değilde soğutamama problemi var evet.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı